Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Μαρτίου 2018, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης μαζί με τη συνοδεία του, το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σελευκείας κ. Εφραίμ, τον Πανοσιολογιώτατο Ηγούμενο της Ι. Μ. Μπαλαμάντ Αρχιμ. Ρωμανό και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Παρθένιο, έφθασε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στη Λευκωσία.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας υποδέχθηκε στα προπύλαια του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αντιοχείας στο σαλόνι του διαμερίσματός του, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Κατόπιν, στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Επίσης, παρόντες ήσαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστόφορος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιγραμματέας της Ι. Σ. Αρχιμ. Γρηγόριος.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχου Αντιοχείας.

Αργότερα, ανέβηκαν οι δύο Προκαθήμενοι στο λόφο του Προεδρικού Μεγάρου. Όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Αργότερα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συνόδευσε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, από όπου αναχώρησε για την Βηρυτό ολοκληρώντας της επίσκεψή του στην Αποστολική Εκκλησία της Κύπρου, με την ευκαιρία των εορτασμών των 40 ετών Αρχιερατείας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Share this post