Ημερίδα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων της πόλεως και επαρχίας Λάρνακας.

Ημερίδα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων της πόλεως και επαρχίας Λάρνακας.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στο πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα η ημερίδα με τίτλο «Συνοδοιπόροι στα Ιερά Προσκυνήματα του τόπου μας, από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον», στα πλαίσια της συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας. Στην ημερίδα συμμετείχαν 10 σχολεία της πόλεως και επαρχίας Λάρνακας. Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους. Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ως Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, επιθεωρητές Θρησκευτικών μαθημάτων εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου

*********************************************

Χαιρετισμός

Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.Χρυσοστόμου

στη Β’ Μαθητική Ημερίδα σχολείων της Επαρχίας Λάρνακας με θέμα

« Θρησκευτικές Περιηγήσεις: Συνοδοιπόροι στα ιερά Προσκυνήματα του τόπου μας. Από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον»

την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ.Γεωργίου Κοντού Λάρνακας.

———————————————————————

 

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζουμε τη Β Μαθητική Ημερίδα Σχολείων της Επαρχίας Λάρνακας με θέμα « Θρησκευτικές Περιηγήσεις: Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας. Από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον».

Ότι ωραιότερο, ομορφότερο και πολυτιμότερο έχουμε, είστε εσείς αγαπητά μου παιδιά. Είστε το μέλλον και η ελπίδα αυτού του πολυβασανισμένου τόπου. Είστε εσείς που σφύζετε από ζωή και πλάθετε όνειρα για ένα καλύτερο και ωραιότερο αύριο για την Κύπρο μας.

Γι’ αυτό και όταν σας βλέπουμε να ασχολείστε με τη Θρησκευτική παράδοση και τα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας, νοιώθουμε μεγάλη χαρά και αγαλλίαση και από τα βάθη της καρδιάς μας και από τα μύχια της ψυχής μας αναπέμπουμε ευχαριστήριες δεήσεις στον Τριαδικό Θεό μας που σας φωτίζει και θερμές ευχαριστίες στους αγαπητούς καθηγητές και καθηγήτριές σας που σας βοηθούν και καθοδηγούν σ’ αυτό το σπουδαίο έργο σας. 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, είναι κατ’ εξοχήν πρόβλημα πνευματικό, υπαρξιακό και ηθικό. Όλοι έχουμε ανάγκη από πνευματική αφύπνιση και επιστροφή στις αξίες εκείνες που μας διαφύλαξαν και μας διέσωσαν ως έθνος και κράτος κατά την μακραίωνή μας ιστορία.

Και αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως λαός σ’ αυτό το νησί των αγίων και των μαρτύρων, οφείλουμε να μελετούμε και να στηριζόμαστε στις ρίζες μας , την ιστορία, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Γιατί χωρίς ρίζες δεν μπορεί κανένας λαός, ούτε να επιβιώσει, να αναπτύσσεται, να δημιουργεί και να προοδεύει.

Συγχαίρουμε θερμά τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και ιδιαιτέρως τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο που προϊσταται του Γραφείου για την διοργάνωση της Ημερίδας αλλά και του όλου προγράμματος.

Θερμά συγχαρητήρια εκφράζουμε στους Επιθεωρητές, Διευθυντές και Καθηγητές των σχολείων που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Ιδιαίτερες όμως ευχές και συγχαρητήρια εκφράζουμε σε όλους τους μαθητές μας, που εργάστηκαν με ζήλο και αγάπη για να μελετήσουν και να προβάλουν τα θρησκευτικά μας μνημεία.  

Ευχόμαστε όπως ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης, χαρίζει σε όλους σας υγεία, χαρά και ευτυχία.

Ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση! 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post