Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Έκθεση «Ταξίδι 2018»

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Έκθεση «Ταξίδι 2018»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο της 21ης Έκθεσης «Ταξίδι 2018», το οποίο διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και πραγματοποιήθηκε στην Κρατική Έκθεση Κύπρου, στο κτίριο “ΕΛΛΑΣ”. Τιμώμενη χώρα φέτος ήταν η Ελλάδα.

Η Έκθεση ήταν ανοικτή από την Παρασκευή 20 μέχρι την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Μετά την τέλεση ενός σύντομου Αγιασμού από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης 

Στην έκθεση συμμετείχαν με περίπτερο, ταξιδιωτικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, εθνικοί και τοπικοί οργανισμοί τουρισμού, αναπτυξιακές εταιρείες τουρισμού, περιφερειακές διοικήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, ξενοδοχεία της Κύπρου και του εξωτερικού, ξένων χορών και άλλοι εμπλεκόμενοι σε προγράμματα ταξιδιών και διακοπών.

Στα πλαίσια της έκθεσης το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών  Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου πρόβαλε και προώθησε τον Προσκυνηματικό τουρισμό και τα Ιερά προσκυνήματα της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, καθώς και όλοι οι συμπαραστάτες και συνεργάτες του Γραφείου υποδέχθηκαν εγκάρδια και ενημέρωσαν με ενάργεια τους επισκέπτες ντόπιους και ξένους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του τριημέρου επισκέφθηκαν το περίπτερό μας και έζησαν την εκκλησιαστική φιλοξενία και εμπειρία. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για τη δράση του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κατά τη διάρκεια της Έκθεσης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με φορείς του τουρισμού και να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την ενημέρωση και προβολή των επαγγελματιών του τουρισμού γενικά και του Θρησκευτικού Τουρισμού ειδικά. Έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους τους συνεργάτες του Συνοδικού Γραφείου και τους εθελοντές συμπαραστάτες για τη συνεργασία και το έργο του Γραφείου.

 

Από το Συνοδικό Γραφείο Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

 

**************************************

Κατόπιν προσκλήσεως του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου συμμετέχει στην Έκθεση «Ταξίδι 2018».

Η Έκθεση «Ταξίδι 2018» θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή 20 Απριλίου (ώρες: 16:00-22:00) και θα παραμείνει ανοικτή το Σάββατο 22 Απριλίου (ώρες: 16:00-22:00) έως την Κυριακή 23 Απριλίου 2018 (ώρες: 15:00-22:00) στους Χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 5:00 μ.μ.

Οι επισκέπτες των περιπτέρων της Έκθεσης «Ταξίδι 2018» θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το προσωπικό των Ταξιδιωτικών Πρακτορείων για τις διάφορες δυνατότητες και ευκαιρίες πραγματοποίησης εξορμήσεων, καθώς επίσης θα μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες κι έτσι να γνωρίσουν τα προγράμματα ταξιδιού εντός και εκτός Κύπρου.

Κρίνεται εξαιρετικά θετική η συμμετοχή στην Έκθεση «Ταξίδι 2018» του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.  Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πορευθούν σε δρόμους μοναστηριακούς, σε μονοπάτια εκκλησιαστικής φιλοξενίας και πνευματικής ανατροφοδότησης. Ιδιαίτερα σήμερα, με όλα αυτά που ταλανίζουν τον άνθρωπο,  ζητά τόπους σκιερούς, όπου θα βρει την ευλογία και την ξεκούραση στην ψυχή και το σώμα. Θα ξαποστάσει αντλώντας δύναμη, θάρρος και ελπίδα από τις κρυστάλλινες πηγές των Εκκλησιών και των Μοναστηριών μας, τόποι οι οποίοι μαρτυρούν, μέσα στους αιώνες, την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη βαθιά πνευματικότητα του λαού μας.

Στην παρούσα Έκθεση, «Ταξίδι 2018», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συνεργάτες του Συνοδικού Γραφείου, οι οποίοι θα προσφέρουν κάθε δυνατή ενημέρωση μέσα σε ένα πνεύμα αναστάσιμο και ατμόσφαιρα Πασχαλινή της Διακαινησίμου εβδομάδας, την οποία διανύουμε.

 

Από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post