Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Έξω Μετοχίου (22 Απριλίου 2018)

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Έξω Μετοχίου (22 Απριλίου 2018)

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέστηκε Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Μυροφόρων, 22 Απριλίου 2018, στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και με συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Γεωργίου με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Έξω Μετοχίου.

Πλήθος εκτοπισμένων από το Έξω Μετόχι αλλά και άλλοι προσκυνητές προσήλθαν στον μεγαλοπρεπή ναό της κοινότητας για να τιμήσουν ιδιαίτερα τον προστάτη Άγιό τους, τον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο αλλά και τις Μυροφόρες γυναίκες, τις οποίες η Εκκλησία τιμά την τρίτη Κυριακή από το Πάσχα.
 
Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας έγινε δέηση υπέρ υγείας όλων των εκτοπισμένων κατοίκων του Έξω Μετοχίου, υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων και επιστροφής όλων των προσφύγων στα χωριά και στις πόλεις τους.
 
Επίσης, τελέστηκε μνημόσυνο όλων των κληρικών, ιεροψαλτών, διδασκάλων, εκκλησιαστικών επιτρόπων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών Έξω Μετοχίου.
 
Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, ως Πρόεδρος των κατεχόμενων ενοριών της Αρχιεπισκοπικής περιφερείας, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία. Ακολούθως, αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής και στο βίο του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές που προσέφεραν με καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση του εκκλησιασμού και τους παρότρυνε να διατηρήσουν και να μεταλαμπαδέψουν τη νοσταλγία και την αγάπη των ιερών πατρικών τόπων τους.
 
Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου
Print Friendly, PDF & Email

Share this post