Στην Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Στην Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου 2018 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου, η οποία βρίσκεται δίπλα από την Μονή Διονυσίου στην οποία διανυκτερεύει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στη Μονή του Αγίου Παύλου, η Αδελφότητα, με επικεφαλής τον ηγούμενό της Αρχιμ. Κ. Παρθένιο, επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, σύμφωνα με το αγιορειτικό τυπικό υποδοχής αρχιερέων στις αγιορειτικές Μονές.

Ο Γέροντας Παρθένιος, ο γηραιότερος εν ζωή Καθηγούμενος του Αγίου Όρους, καλωσόρισε τον Πρωθιεράρχη της κατά Κύπρον Εκκλησίας στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου και επισήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για τη Μονή τους να υποδέχονται τον Προκαθήμενο της αγιοτόκου και μαρτυρικής Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Γέροντα Παρθένιο και την Αδελφότητα για την υποδοχή που του επιφύλαξε και με συγκίνηση ανέφερε ότι: «κάνουμε δραματική έκκληση προς την Παναγία μας να συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας του ελληνικού έθνους και παρακαλούμε όλους τους αγιορείτες πατέρες, με τα δάκρυά τους, τους ιδρώτες τους, τις αγρυπνίες τους, να αποσπούν την ευαρέσκεια της Κυρίας Θεοτόκου ώστε να μεσιτεύει προς τον Υιό Της για τον βασανισμένο λαό μας. Έχουμε διαψευθεί από τη δήθεν χριστιανική Ευρώπη και χριστιανική Αμερική. Μας απομένει ως μοναδική ελπίδα η Παναγία, η Προστάτιδα των μοναχών».

Ο Μακαριώτατος δώρισε στην Μονή μεταξύ άλλων και ένα αργυρό δίσκο με τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο, τους ιδρυτές της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Γέροντας Παρθένιος με την σειρά του χάρισε στον Μακαριώτατο πιστό αντίγραφο των Τιμίων Δώρων, τα οποία αποθησαυρίζονται στην περίπυστη Μονή του Αγίου Παύλου.

Ακολούθησε κέρασμα και τράπεζα προς τιμήν του Μακαριωτάτου και της συνοδείας του.

Αύριο, είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Μακαριωτάτου και της σεπτής συνοδείας του στην Ιερά Μονή Γρηγορίου, όπου ηγουμενεύει ο εκ Κύπρου Αρχιμ. κ. Χριστοφόρος και εκεί θα γίνει επίσημη υποδοχή.

Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post