Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου (8-9 Μαΐου 2018)

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου (8-9 Μαΐου 2018)

Μέσα στην εορταστική περίοδο του μεγάλου γεγονότος της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου του ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στο Στρόβολο.

Των ακολουθιών, του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στο κήρυγμα του, ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στο γεγονός της  Αναστάσεως του Κυρίου και στο μαρτύριο του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτου του Ιδρύματος. Επίσης, αναφέρθηκε και στον προφήτη Ησαϊα, του οποίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη την ίδια ημέρα, αλλά και στις λεπτομερείς προφητείες του για την έλευση του Ιησού Χριστού.

Στη συνέχεια τελέσθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των ιδρυτών του ιδρύματος Στυλιανού, της συζύγου αυτού Έλλης και του υιού αυτών Χρίστου.

 Στο τέλος ακολούθησε λιτανεία πέριξ του ναού και δέησις ενώπιον της ιεράς εικόνος του τιμώμενου Αγίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας συμμετείχαν διδάσκοντες, διδασκόμενοι και εργαζόμενοι στο Ίδρυμα. Μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα κατά τη διάρκεια του οποίου ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους διδασκόμενους στο Ίδρυμα.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας Κύπρου

Share this post