Εβδομάδα Κερύνειας 14 – 20 Μαΐου 2018

Εβδομάδα Κερύνειας 14 – 20 Μαΐου 2018

Η Εβδομάδα Κερύνειας 14 – 20 Μαΐου οργανώνεται φέτος για πρώτη φορά με σκοπό να θυμίσει σε όλους την κατεχόμενη πόλη και την Επαρχία μας.

Παρακολουθήστε όλες τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, προσαρμοσμένες στο πνεύμα της εβδομάδας. Ενισχύστε με τη συμμετοχή σας την προσπάθεια των διοργανωτών, να διατηρήσουν άσβεστη τη μνήμη της Κερύνειας στις καρδιές των παλαιοτέρων και να ανάψουν στη νέα γενιά, μέσα από τη γνώση, τη φλόγα της αγάπης για την κατεχόμενη πόλη και Επαρχία μας.

Να θυμηθούμε, μέσα από διάφορες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και άλλες εκδηλώσεις που οργανώνονται, τις απαράμιλλες ομορφιές, τα μοναδικά της τοπία, τον αγέρωχο Πενταδάκτυλο και τις δαντελλένιες της ακρογιαλιές.

Να γνωρίσουμε την Ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της πόλης και της Επαρχίας μας.

Να περπατήσουμε νοερά και γεμάτοι νοσταλγία στο όμορφο λιμανάκι και στο Κάστρο της Κερύνειας, στα στενά δρομάκια και τις εκκλησιές της, να μυρίσουμε τους ανθούς από τα λεμονοδάση του Καραβά και της Λαπήθου, να περιδιαβούμε τα όμορφα και ειδυλλιακά χωριά της Επαρχίας μας.

Γιατί η Κερύνεια είναι εκεί. Ζει και μας καρτερεί.

Εκκλησιασμός: Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας

Διοργανωτές:

Δήμος Κερύνειας, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Γ.Σ. Πράξανδρος, Σωματείο Πενταδάκτυλος, Αδούλωτη Κερύνεια, Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Κερύνειας, Ναυτικός ‘Όμιλος Κερύνειας, Ο.Γ.Ε.Ε. Κερύνειας

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ»

Δευτέρα 14/05/18 – Τελετή έναρξης

‘Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Κερύνεια

Ώρα: 7.30μ.μ.

Αίθουσα «ΕΙΡΗΝΗ» τέρμα της οδού Λήδρας

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή: 14/5-18/5

Τρίτη 15/05/18 – Φιλολογικό τσάι με θέμα «20 χρόνια από το θάνατο του Κερυνειώτη Νίκου Κρανιδιώτη»

Ώρα: 6.00μ.μ.

Προσωρινό Δημαρχείο Κερύνειας

 Tετάρτη 16/05/18 – Τιμητική εκδήλωση για άτομα και Οργανισμούς, οι οποίοι με τις ενέργειες και τη δραστηριότητά τους, στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγώνα για Δικαίωση και επιστροφή στην Κερύνεια.

Ώρα: 7.30μ.μ.

Αίθουσα «ΕΙΡΗΝΗ» τέρμα της οδού Λήδρας

Πέμπτη 17/05/18 – Ημέρα της Αναλήψεως

Tο πρωί, Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Λευκωσία – εκκλησιασμός θεσμικών οργάνων της Επαρχίας Κερύνειας

Παρουσίαση του έργου «ΚΕΡΥΝΕΙΑ, ‘Άγγιγμα Μνήμης, Ιστορίας και Πολιτισμού», της Νίτσας Σολωμονίδου Αναστασίου, αφήγηση, εικόνα, τραγούδι.

Ώρα: 7.30μ.μ.

Οίκημα Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»

Παρασκευή 18/05/18 – Αθλητισμός στην Κερύνεια

Σάββατο 19/05/18 – Αγώνας δρόμου με τίτλο: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»

Ώρα: 3.30μ.μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί συμβολικά, από το γήπεδο ΠΑΕΕΚ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, από τους Κλεάνθη Γεωργιάδη, Πρόεδρο ΚΟΑ και το Δρ Ανδρέα Σταυρίδη, Πρόεδρο ΠΑΕΕΚ. Στον αγώνα δρόμου μπορούν να συμμετέχουν πολίτες όλων των ηλικιών, Κερυνειώτες και φίλοι της Κερύνειας. Για διευκόλυνση των δρομέων που θέλουν να συμμετέχουν, διευθετήθηκε όπως, στον αγώνα να μπορούν να εισέλθουν δρομείς και από άλλα τρία σημεία της διαδρομής, μειωμένης απόστασης από το τέρμα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Τηλέφωνα: 99653931, 99439019, και 99411411 (Δρομείς Περικλής Δημητρίου)

Ο αγώνας δρόμου θα τερματίσει στο Γ.Σ.Π. πριν απο την τελετή έναρξης των Παγκύπριων Αγώνων «ΤΑ ΜΑΤΣΙΑ», τα οποία διοργανώνονται από τον Γ.Σ. Πράξανδρο. Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης των αγώνων, το Σωματείο ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, θα παρουσιάσει πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής.

Κυριακή 20/05/18 – Απόγευμα, συνεχίζουν και τελειώνουν οι Παγκύπριοι αγώνες «ΤΑ ΜΑΤΣΕΙΑ»

Κάθε απόγευμα και για όλη την εβδομάδα, η Ποδοσφαιρική Ακαδημία της ΠΑΕΕΚ θα διοργανώνει φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες παίδων, στο γήπεδο ΠΑΕΕΚ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, αφιερωμένους στην Κερύνεια.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post