Πρόγραμμα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τους Ομογενείς Εκπαιδευτικούς 2018

Πρόγραμμα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τους Ομογενείς Εκπαιδευτικούς 2018

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τους Ομογενείς Εκπαιδευτικούς 2018

 

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνει  Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Ομογενείς εκπαιδευτικούς το οποίο αποτελεί προσφορά του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού  στον Ελληνισμό της Διασποράς. Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να βοηθήσει τους  εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν με συστηματικό τρόπο στους κανόνες λειτουργίας της ελληνικής γλώσσας και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης. Παράλληλα, αποσκοπεί στη γνωριμία με πτυχές της ελληνικής και κυπριακής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Το Πρόγραμμα διαρκεί από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τα μέσα  Ιουλίου του 2018.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων συμπληρώνεται με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μουσεία και μοναστήρια της Κύπρου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν οι συμμετέχουσες μια βιωματική γνώση και εμπειρία από το νησί.

Κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 στο Πρόγραμμα συμμετέχουν ένδεκα (11) Ομογενείς Εκπαιδευτικοί, οι οποίες προέρχονται δέκα (10) από την Ουκρανία και μία (1) από τη Γεωργία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο με θέμα «Ενημερώνομαι και γίνομαι οδοδείκτης στα μονοπάτια των Προσκυνημάτων του τόπου μας». Οι Ομογενείς Εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Κύπρου, να συζητήσουν με τον Θεοφιλέστατο καθώς και να υποβάλουν τα ερωτήματά τους.

 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post