Συνεδρίαση Δ.Σ. Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου Εκκλησίας Κύπρου

Συνεδρίαση Δ.Σ. Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου Εκκλησίας Κύπρου

Σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 έλαβε χώρα η πρώτη, για το φετινό έτος, συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου της Εκκλησίας της Κύπρου, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, παρουσίᾳ του Αντιπροέδρου, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου, των μελών, Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Ταμασού κ. Ησαΐου, Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου καθώς επίσης και του Διευθυντή του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Ιωάννη Χαριλάου. Στη συνεδρία αναγνώστηκαν και εγκρίθηκαν τα πρακτικά της προηγουμένης συνεδρίας της 13ης Δεκεμβρίου 2017 καθώς επίσης και οι οικονομικές καταστάσεις του Κ.Ε.Τ. μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017. Εξετάστηκε επίσης και εγκρίθηκε ο απολογισμός του παρελθόντος έτους καθώς επίσης συζητήθηκαν και μελετήθηκαν θέματα που αφορούν τον Φορέα Μισθοδοσίας του εφημεριακού Κλήρου της Εκκλησίας Κύπρου και διάφορα άλλα θέματα.

Ο Διευθυντής του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου κ. Ιωάννης Χαριλάου στην εισαγωγική έκθεσή του παρουσίασε την μέχρι σήμερα πορεία τόσο του Κ.Ε.Τ. αλλά και του Φορέα Μισθοδοσίας εφημεριακού κλήρου της εν Κύπρω Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι η δημιουργία του Κ.Ε.Τ. και του Φορέα Μισθοδοσίας εφημεριακού κλήρου περιλαμβάνονται στις βασικότερες καινοτομίες που υλοποίησε ο Μακαριώτατος κατά την πορεία του στον αρχιεπισκοπικό θώκο της αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου. Με αυτό τον τρόπο πέτυχε την ανεξάρτητη μισθοδοσία του κλήρου και εξασφάλισε την αξιοπρεπή διαβίωση γηραιών και επαρχιακών κληρικών.

Ιεροδ. Τριφύλλιου Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post