Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τελεί Αγιασμό στην Αστυνομία, Εθνική Φρουρά και Κτηματολόγιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τελεί Αγιασμό στην Αστυνομία, Εθνική Φρουρά και Κτηματολόγιο

 

Το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τέλεσε το μυστήριο του αγιασμού τόσο στα επιτελεία της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, όσο και στα νέα γραφεία του Κτηματολογίου στη Λευκωσία.

Ο αγιασμός των σωμάτων ασφαλείας τελέστηκε στον προαύλιο χώρο των επιτελείων του ΓΕΕΦ και της Αστυνομίας Κύπρου και παρευρέθηκαν τόσο ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Παρών ήταν και ο υπεύθυνος θρησκευτικού του στρατολογικού γραφείου του ΓΕΕΦ π. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου. Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Μακαριώτατος απηύθυνε λόγια πατρικής αγάπης και θάρρους προς τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας. Επισήμανε ότι το επίπεδο ασφαλείας στην πατρίδα μας είναι υψηλό και αυτό οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες των στελεχών των σωμάτων, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία πάντοτε θα ευρίσκεται αρωγός στις προσπάθειες για την προστασία του Κυπριακού λαού. Σε αντιφώνησή του, τόσο ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, όσο και ο κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την αδιάλειπτη συμπαράστασή του στο έργο τους και εξέφρασαν την επιθυμία όπως η αγαστή αυτή συνεργασία συνεχιστεί κατά παρόμοιο τρόπο. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου ο Μακαριώτατος χάρισε σε όλους εικόνες και βιβλία και στη συνέχεια παρετέθη πρόγευμα στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.

Ακολούθως, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου μετέβη στα νέα γραφεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας στη Λευκωσία, όπου τέλεσε κι εκεί το μυστήριο του αγιασμού.   Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Τμήματος κ. Ανδρέας Σωκράτους, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη για να τελέσει τον αγιασμό, εξέφρασε δε παράλληλα την ευαρέσκειά του για το επιτελούμενο έργο της Εκκλησίας στον τόπο μας. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε όπως η Χάρις του Θεού ενισχύει τους υπαλλήλους του σημαντικού αυτού τμήματος του κυβερνητικού μηχανισμού και επισήμανε ότι η εξυπηρετικότητα και η προθυμία του Τμήματος Κτηματολογίου προς την Εκκλησία είναι σήμα κατατεθέν εδώ και πολλά χρόνια. Ακολούθησε δεξίωση και σύντομη συνεδρίαση στελεχών του Κτηματολογίου, εκπροσώπων κομμάτων και συνεργατών.

Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post