Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στη γενέτειρά του Τάλα της Πάφου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στη γενέτειρά του Τάλα της Πάφου

Την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε το Μνημόσυνο του αειμνήστου πατρός του στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στην Τάλα της Πάφου. 

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Πατελεήμων, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της αποστολικής περικοπής και ιδιαίτερα του παύλειου λόγου: “θλῖψις καὶ στενοχωρία ἐπὶ πᾶσαν ψυχὴν ἀνθρώπου τοῦ κατεργαζομένου τὸ κακόν … δόξα δὲ καὶ τιμὴ καὶ εἰρήνη παντὶ τῷ ἐργαζομένῳ τὸ ἀγαθόν” (Ρωμ. 2, 9-10). Παρόλα αυτά, πολλές φορές παρατηρούμε σε αυτόν τον κόσμο ότι οι άνθρωποι του Θεού υπόκεινται σε δύσκολες δοκιμασίες και υποτιμούνται, ενώ οι αμαρτωλοί και πονηροί προκόπτουν. Όλα αυτά όμως, είναι φαινομενικά γιατί αυτή η προκοπή των κακών μοιάζει με τα επιπλέοντα σκουίδια στη θάλασσα. Ενώ οι ευσεβείς άνθρωποι είναι όπως τα κρυμμένα μαργαριτάρια, τα οποία βρίσκονται στο βυθό. Η επιλογή εναπόκειται στον καθένα από μας αν θέλουμε να είμαστε επιπλέοντα σκουπίδια ή κρυμμένα μαργαριτάρια.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων χειροθέτησε τον επίτροπο του Ιερού Ναού κ. Μιχαήλ Μακρή σε αναγνώστη.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post