Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2018)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση
Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2018)

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτου Ηλιού Μαραθοβούνου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του κατεχόμενου Μαραθόβουνου, προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους χριστιανούς στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 το εσπέρας (ώρα 6.30 μ.μ.), παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι, συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Τροπαίου κ. Αθανασίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, τους οποίους θα πλαισιώσουν κληρικοί του Μαραθόβουνου μαζί με τους Ιερείς της φιλοξενούσας Ενορίας.

Ακολούθως, μετά τον Εσπερινό, στον περίβολο του Ναού, θα εγκαινιαστεί το Φιλανθρωπικό παζαράκι που ετοιμάζουν οι Γυναίκες του Μαραθόβουνου.

Ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Καλούνται οι συγχωριανοί να συμμετέχουν στον εορτασμό του Προστάτη του τουρκοκρατούμενου Μαραθοβούνου. Εάν επιθυμούν, καλό είναι να προσφέρουν άρτους για τις εορτές και κόλλυβα για τα μνημόσυνα.

Είναι μια ευκαιρία να έχουμε επικοινωνία και αλληλογνωριμία μεταξύ μας. Να βοηθήσουμε όλοι ώστε η νέα γενεά να γνωρίσει και να αγαπήσει τον Μαραθόβουνο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους:

Εκκλησιαστική Επιτροπή Π. Λοΐζος Κούτσιο 22522353

Κοινοτάρχης κ. Ανδρέας Πιερή 99381233

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου «ο Προφήτης Ηλίας», κ. Κώστας Χαραλαμπίδης 99444466

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτου Ηλιού Μαραθοβούνου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post