Εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στη Λευκωσία (26-27 Ιουλίου 2018)

Εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στη Λευκωσία (26-27 Ιουλίου 2018)

Την Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2017, το εσπέρας, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα. Του εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος πλαισιωμένος από τους ιερείς της ενορίας.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο και στις αρετές του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος έμεινε στη συνείδηση της Εκκλησίας ως ιαματικός Άγιος ένεκα του θεραπευτικού χαρίσματος που είχε από τον Θεό.

Επίσης, ο Μεσαορίας Γρηγόριος αναφέρθηκε στην τραγωδία των πυρόπληκτων στην Αττική. Ενημέρωσε για τις ενέργειες της Εκκλησίας της Κύπρου, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, για την υποστήριξη των πονεμένων αδελφών μας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξία του ανθρώπου ως ψυχοσωματική οντότητα δημιουργημένη με επιμέλεια από το Θεό, καθώς και στις δοκιμασίες που αναπάντεχα έρχονται στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Μετά το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνος και τεμαχίου των ιερών Λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονος πέριξ του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής, 27 Ιουλίου 2018, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post