Οι εκτοπισμένοι Αγκαστίνας και Στρογγυλού συνεόρτασαν την Αγία Παρασκευή στην προσφυγιά (29 Ιουλίου 2018)

Οι εκτοπισμένοι Αγκαστίνας και Στρογγυλού συνεόρτασαν την Αγία Παρασκευή στην προσφυγιά (29 Ιουλίου 2018)

Την Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, οι Αγκαστινιώτες και οι Στρογγυλιώτες συνεόρτασαν στην προσφυγιά τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κάτω Λακατάμειας. Τελέστηκε Όρθρος και Θείας Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στο κήρυγμά του ο Μεσαορίας Γρηγόριος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χάσουμε ποτέ την πίστη μας στον Θεό. Επίσης, αναφέρθηκε στην τραγωδία των πυρόπληκτων στην Αττική. Ενημέρωσε για τις ενέργειες της Εκκλησίας της Κύπρου για την υποστήριξη των πονεμένων αδελφών μας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξία του ανθρώπου ως ψυχοσωματική οντότητα δημιουργημένη με επιμέλεια από το Θεό. Ακόμη, επισήμανε, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, την σημασία της ελεημοσύνης και της αλληλεγγύης που τους αδελφούς μας που είναι εμπερίστατοι και έχουν ανάγκη της συμπαράστασής μας σε κάθε σημείο του πλανήτη ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, τις πεποιθήσεις τους και τον πολιτισμό τους.

Τέλος, τόνισε ότι η Εκκλησία έχει την ευρύχωρη αγκαλιά της ανοικτή για τον κάθε άνθρωπο. Με αυτή την πίστη και αυτή την αγάπη θα συνεχίσουμε ενωμένοι την αγωνιστικότητα μέχρι την απελευθέρωση της τουρκοκρατούμενης πατρώας γης μας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση για τους όπου γης εκτοπισμένους των κοινοτήτων Αγκαστίνας και Στρογγυλού και για τους πυρόπληκτους αδελφούς μας από την πύρινη τραγωδία στην Αττική. Ακολούθως, τελέστηκε το 41ο ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ καθώς επίσης και πάντων των κεκοιμημένων κληρικών και λαϊκών των κοινοτήτων Αγκαστίνας και Στρογγυλού, καθώς και των αποθανόντων στην πρόσφατη φονική πυρκαγιά στην Αττική.

Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, έρανος για τη στήριξη των θυμάτων της πύρινης καταστροφής στην Αττική, το ποσό του οποίου ανακοινώθηκε προς το εκκλησίασμα στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Ακολούθως έγινε λιτάνευση των εικόνων της Αγίας Παρασκευής και των Αγίων Θεράποντος Επισκόπου Κύπρου και Οσίου Θεράποντος του εν Σίντα της Αγκαστίνας ασκήσαντος.  

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post