Εκκλησιασμός στον Άγιο Ανδρόνικο Καρπασίας την 29η Ιουλίου 2018

Εκκλησιασμός στον Άγιο Ανδρόνικο Καρπασίας την 29η Ιουλίου 2018

Η εκκλησία μας την 2α Αυγούστου τιμά την μνήμη της Οσίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος ή Αγίας Φωτούς, όπως αλλιώς την ξέρουν οι κάτοικοι της περιοχής Καρπασίας.

Στο χωριό Άγιο Ανδρόνικος Καρπασίας βρίσκεται Ναός μονόκλιτος γοτθικού ρυθμού αφιερωμένος προς τιμή της Αγίας. Ο Ναός αυτός οικοδομήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και αφιερώθηκε στην Αγία Φωτού, επί τη ευκαιρία του ότι δίπλα από τον χώρο αυτό υπάρχει σπήλαιο, κατακόμβη και Αγίασμα, όπου εκεί ασκήτεψε και ετάφη η Αγία Φωτεινή.

Επί τη ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, χαρμολύπης, αγάπης και κόπου των πιστών να παρευρεθούν στον Άγιο Ανδρόνικο, τελέστηκε την 29η Ιουλίου 2018 πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμή της Αγίας Φωτεινής της Καρπασιτιδος, και πολιούχου του χωριού μας, Αγίου Ανδρόνικου Καρπασίας προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου.

Η πλειάδα των πιστών που κατάκλυσε τον ιστορικό Ναό προς τιμή της Αγίας μας έδωσε την λαμπρότητα της ημέρας.

Ας ευχηθούμε η Αγία Φωτεινή να μας δυναμώνει, να μας φωτίζει πνευματικά, ψυχικά και σωματικά για το καλό, καθώς και να επουλώνει πνευματικές και σωματικές πληγές του κάθε ενός μας ξεχωριστά και να βοηθήσει στην γαλήνη της ψυχής μας.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά για την εορτή της Αγίας και προστάτιδας μας Οσίας Φωτεινής.

 

Κείμενο και φωτογραφικό από τον Μάριο Σάββα, τον οποίο ευχαριστούμε.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post