Επισκέψεις σε Ευαγή Ιδρύματα της Λευκωσίας (1-3 Αυγούστου 2018)

Επισκέψεις σε Ευαγή Ιδρύματα της Λευκωσίας (1-3 Αυγούστου 2018)

Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος το τριήμερο 1–3 Αυγούστου 2018, πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις σε ευαγή ιδρύματα, στέγες ευγηρίας και στέγες φροντίδας ηλικιωμένων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, είχε την ευκαιρία άμεσης επικοινωνίας με τους ενοίκους και το προσωπικό των Ιδρυμάτων, στους οποίους μετέφερε χυμούς κ.ά. δώρα, μαζί τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας. Ο Επίσκοπος Γρηγόριος κατά τις επισκέψεις μίλησε στους σεβαστούς μας ηλικιωμένους για επίκαιρα θέματα με επίκεντρο την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και απάντησε σε ερωτήσεις. Μάλιστα έψαλλε ο ίδιος ο Επίσκοπος, μαζί με τους συνεργάτες του και ακολουθούσαν και οι παριστάμενοι, τροπάρια από τον Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο οποίος ψάλλεται τα απογεύματα στους ναούς μας,  κατά τη διάρκεια του πρώτου 15θημέρου του Αυγούστου προ της εορτής της Παναγίας.

Ήταν πράγματι ευλογία για όλους οι επισκέψεις αυτές. Διότι όταν επισκεπτόμαστε τους αδελφούς με σεβασμό και αγάπη, τότε όλοι λαμβάνουμε αγάπη, που είναι ένα μεγάλο δώρο του Θεού.  Αυτή η ευλογία και η χαρά ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες επιφέρουν οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες.

Ραφαήλ Μισιαούλης

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post