Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (30 Σεπτεμβρίου 2018)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (30 Σεπτεμβρίου 2018)

Το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11.30π.μ. πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της κατεχόμενης κοινότητας Τρυπημένης, στον ι.ν. Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου.

Τελέστηκε Παράκληση στην Παναγία και Δέηση ενώπιον των εικόνων της Παναγίας Ελεούσης Τρυπημένης και των Αγίων Ανδρονίνου και Αθανασίας. Των Ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από τον π. Μιχάλη Περιπίτση από την Τρυπημένη και εφημέριο στον Άγιο Αντώνιο στη Λεμεσό και το Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Επίσης, έγινε δέηση και τελέστηκαν Αρτοκλασία και Μνημόσυνο πάντων των κληρικών, διδασκάλων, κοινοταρχών, επιτρόπων, ιεροψαλτών, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της Τρυπημένης.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, ως πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Κοινοτάρχη κ. Μιλτιάδη Όμηρου, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, π. Μιχαήλ Περιπίτση, κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, κα Χρυστάλλα Σκουτάρη και κ. Ιάσονα Χαπέσιη και τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ελεύθερη Τρυπημένη» κ. Ανδρέα Ιωάννου, καθώς και όλους τους συντελεστές για τη στενή συνεργασία και την οργάνωση της σύναξης.

Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη σημασία αυτών των συναντήσεων για τη διατήρηση της ενότητας μεταξύ των συγχωριανών αλλά και της ανάμνησης της πατρικής γης, για να διατηρούμε άσβεστο τον πόθο της επιστροφής. Γι΄ αυτό οι παλαιοί έχουν το χρέος να μεταλαμπαδέψουν στους νεότερους την αγάπη για τον τόπο των προγόνων τους.

Μετά το τέλος της ιερής Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε συνεστίαση των χωριανών στο Κέντρο «Ποσειδώνιο», όπου ο Επίσκοπος κλήθηκε να χαιρετίσει την εκδήλωση και να καλωσορίσει ιδιαίτερα τους απόδημους που ήρθαν ειδικά για τη σύναξη της Τρυπημένης .
 
 
 
Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης

(Επιμέλεια υλικού: Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι και Ανδρέας Κοσιάρης)

 

*****************************************************

Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρυπημένης και το Προσφυγικό Σωματείο «Ελεύθερη Τρυπημένη», θα τελέσουν, προεόρτια, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11:30 το πρωί, στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος, στην Κοφίνου, Παράκληση ενώπιον της ιερής Εικόνος του ζεύγους των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας.

Προσκαλούνται οι εκτοπισμένοι της κοινότητας Τρυπημένης να παραστούν. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα για την εορτή και κόλλυβα για τα μνημόσυνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

Ο Κοινοτάρχης κ. Μιλτιάδης Ομήρου, τηλέφωνο: 99630865.

Η Εκκλησιαστική Επίτροπος, κ. Χρυστάλλα Σκουτάρη, τηλ 99742982

Θα ακολουθήσει συνεστίαση των χωριανών στο Κέντρο «Ποσειδώνιο».

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post