Οι εκτοπισμένοι Τυμπιώτες εόρτασαν την Αγία Θέκλα στην προσφυγιά (23 Σεπτεμβρίου 2018)

Οι εκτοπισμένοι Τυμπιώτες εόρτασαν την Αγία Θέκλα στην προσφυγιά (23 Σεπτεμβρίου 2018)

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινητική αλλά και εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας οι Τυμπιώτες εόρτασαν και φέτος την Αγία Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο Θέκλα στην προσφυγιά.

Την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας, στη Μοσφιλωτή.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θαυμαστής αλιείας. Ο Κύριος καλεί τους Αποστόλους να γίνουν ψαράδες ανθρώπων. Αυτή η κλήση απευθύνεται εξαιρέτως στους κληρικούς, που αφοσιώνουν τη ζωή τους στο Θεό, αλλά ταυτόχρονα απευθύνεται προς όλους τους χριστιανούς, αφού όλοι μας καλούμαστε να γίνουμε άνθρωποι του φωτός έτσι ώστε να δοξάζεται το όνομα του επουράνιου Πατρός. Ο Μεσαορίας Γρηγόριος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Αναφέρθηκε και στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, με την κανονική άδεια του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία. Επίσης, ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής Αγιάς Θέκλης, Κωνσταντία μοναχή και όλη τη συνοδεία αυτής για τη φιλοξενία και την συνεχάρη για όλο το έργο που επιτελείται στη Μονή προς δόξα Θεού και ωφέλεια των προσκυνητών. Να σημειωθεί ότι από τη γιαγιά, έλγκει την καταγωγή από την Τύμβου η Ηγουμένη Κωνσταντία.

Δεν παρέλειψε ο Μεσαορίας Γρηγόριος να υπενθυμίσει ότι εκτός τον Άγιο Γεώργιο, τον ενοριακό ναό και την Αγία Θέκλα στο τσιφλίκι του Μαργού, οι εκτοπισμένοι της Τύμβου θα πρέπει να εορτάζουν και τους Προσκυνηματικούς ναούς των Αγίων Σαράντα, τον Προφήτη Ηλία και την Αγία Μαρίνα.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του εορτασμού, τον Κοινοτάρχη, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και τα Σωματεία για την οργάνωση του εκκλησιασμού των συγχωριανών τους.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας τελέστηκε Δέηση, Αρτοκλασία και Μνημόσυνα πάντων των κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, ευεργετών πατέρων και αδελφών της κατεχόμενης κοινότητος Τύμβου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε δεξίωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Σωματείο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Τύμβου.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους, τους κληρικούς και Ιεροψάλτες, και ιδιαίτερα την Καθηγουμένη Κωνσταντία Μοναχή με την Αδελφότητα της Μονής για τη φιλοξενία.

 

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Τύμβου.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post