O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα θυρανοίξια του Ι.Ν. Οσίου Νικηφόρου στα Χανιά

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα θυρανοίξια του Ι.Ν. Οσίου Νικηφόρου στα Χανιά

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκαν σήμερα το απόγευμα τα θυρανοίξια στον Ιερό Ναό του Οσίου Νικηφόρου του λεπρού στο Σηρικάρι Κισάμου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι πιστοί κατέκλυσαν κατά χιλιάδες τον περίβολο του Ιερού Ναού από νωρίς το μεσημέρι, με συνολικά πάνω από 30 πούλμαν να φτάνουν στο Σηρικάρι από όλες τις γωνιές της Κρήτης.

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης, το σύνολο των τοπικών και περιφερειακών αρχών και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ανουσάκειου Ιδρύματος

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους εκπρόσωπους των τοπικών αρχών και φορέων μετέβησαν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ανουσάκειου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της. Στα εγκαίνια παρέστη η Αυτού Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄.

Πρόκειται περί νέας δομής του Αννουσάκειου, ευγενής χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης» που θα συμβάλλει έμπρακτα εις την ανακούφιση ασθενών οι οποίοι ευρίσκονται σε λίαν εμπερίστατη κατάσταση.

Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος με την πόλη να τον υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το αεροσκάφος που τον μετέφερε πέρασε από μία αψίδα που σχηματίστηκε με νερό ενώ όταν αποβιβάστηκε έτυχε θερμής υποδοχής από τους Αρχιερείς της Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης με επικεφαλής τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, κληρικούς, εκπρόσωπους της Κυβέρνησης, των σωμάτων ασφαλείας και εκπροσώπων του στρατού.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται και πάλι στην Κρήτη, έπειτα από 2 χρόνια.

“Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που αξιώνομαι να πατήσω για ακόμη μια φορά τα αγιασμένα και ηρωικά χώματα της μεγαλονήσου Κρήτης”, σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, με τις δράσεις και τα συνέδρια που πραγματοποιεί εκπέμπει το μήνυμα και τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας, ένα μήνυμα που είναι πάντα ζωντανό και δυναμικό.

Στη συνέχεια προχώρησε σε συνεδρίαση με τους εταίρους της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Στη συνεδρίαση παρακάθησε η Αυτού Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄.

Πηγή: www.cretapost.gr 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post