Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στον κατεχόμενο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειού Αμμοχώστου

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στον κατεχόμενο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειού Αμμοχώστου

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας το Σαββάτο, 3 Νοεμβρίου 2018, 7:30π.μ-10:00π.μ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη κοινότητα Πραστειού Αμμοχώστου, αυτό έχει εγκριθεί.

Ανακοίνωση κοινοτικού συμβουλίου κατεχόμενου Πραστειού Αμμοχώστου 

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 44 χρόνων κατοχής και προσφυγιάς καθώς και της Γιορτής του πολιούχου Αγίου Γεωργίου του Πραστειού, το Κοινοτικό Συμβούλιο , το Προσφυγικό Σωματείο και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Πραστειού Αμμοχώστου, οργανώνουν το Σάββατο 3 του Νιόβρη 2018 προσκηνηματική επίσκεψη και λειτουργία της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου στη κατεχόμενη μας κοινότητα. Ο εκκλησιασμός θα αρχίσει στις 8:15π.μ. και τη λειτουργία θα τελέσουν ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας- Αμμοχώστου και ιερείς της κοινότητας Πραστειού.

Στο τέλος της λειτουργίας θα γίνει μνημόσυνο για όλους τους χωριανούς μας που απεβίωσαν στη προσφυγιά και θα αναπεμφθεί δέηση για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων καθώς και τρισάγιο στο κοιμητήριο.

Θα υπάρχουν λεωφορεία για μετάβαση στο Πραστειό με αφετηρία το κέντρο « ΡΙΖΟΕΛΙΑ» στην Αραδίππου η ώρα 7:45π.μ. 
Λεωφορείο θα ξεκινήσει νωρίτερα από την Αυδήμου 06:00 π.μ, όπως και από το Δημαρχείο Δρομολαξιάς 07:15 π.μ.

Η ώρα 1.15μ.μ. θα ακολουθήσει συνεστίαση στο κέντρο « ΡΙΖΟΕΛΙΑ». Θα παρουσιαστεί σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα γίνει κλήρωση δώρων.

Καλούμε όλους τους Πραστίτες και φίλους της κοινότητας που επιθυμούν να μεταβούν στο Πραστειό και να συμμετάσχουν στη συνεστίαση να το δηλώσουν έγκαιρα στη κα Νίτσα Αντωνάκη Τσιάκκιρου στο τηλεφώνου 99918241 για τη προκράτηση θέσεων.

Εκ της Ιερας Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post