Η κοινότητα Παλαικύθρου εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης στην Προσφυγιά (24-25 Νοεμβρίου 2018)

Η κοινότητα Παλαικύθρου εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης στην Προσφυγιά (24-25 Νοεμβρίου 2018)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου, το Kοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του Παλαίκυθρου, προσκαλούν τους πιστούς στην καθιερωμένη πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης, στις 24– 25 Νοεμβρίου 2018, στον Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου στον Συνοικισμό Λατσιών.

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 4.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου στον Συνοικισμό Λατσιών, στον οποίο θα συμμετάσχουν οι εκ Παλαικύθρου κληρικοί, Αρχιμ. Παναγιώτης Χριστοδούλου και Οικονόμος Μηνάς Θεοδούλου.

Την επόμενη, Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, θα τελεστεί Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Καλούνται οι εκτοπισμένοι από το Παλαίκυθρο και όσοι τιμούν τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης να συμμετάσχουν στον εορτασμό, ιδιαίτερα προσκαλούμε τη νεολαία μας. 

Μπορούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα για την εορτή και τα μνημόσυνα.

Να σημειωθεί ότι το 1974 υπήρχαν ερείπια της Εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στα νότια της Παναγίας Γακτοτροφούσας Παλαικύθρου.

 Επίσης, κατά τη θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθούν: δέηση για επιστροφή στην κατεχόμενη σήμερα πατρώα γη μας και ιερά μνημόσυνα, τα οποία οργανώνει το Σωματείο «Ελεύθερο Παλαίκυθρο» για όλους τους τεθνεώτες του Παλαικύθρου.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλλακτοτροφούσης Παλαικύθρου

Print Friendly

Share this post