Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου της κοινότητας Γούφες (4 Νοεμβρίου 2018)

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου της κοινότητας Γούφες (4 Νοεμβρίου 2018)

Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, τελεστηκε θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αγίου Ελευθερίου, Συνοικισμό Λατσιών, όπου οι εκτοπισμένοι της κοινότητας Γούφες εόρτασαν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο. Της θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού, τον Πρωτ. π. Χρίστο Χρίστου και τον π. Μηνά Θεοδούλου.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου. Τόνισε τη σημασία της ανιδιοτελούς αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Η ευαγγελική περικοπή μας διδάσκει ότι τίποτα από αυτό τον κόσμο δεν μένει αιώνιο παρά μόνο οι καλές μας πράξεις που πηγάζουν από την αγάπη.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας έγινε δέηση υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων κατοίκων της κοινότητας Γούφες και τελέστηκαν Μνημόσυνα των κληρικών, διδασκάλων, κοινοταρχών, επιτρόπων, πατέρων και αδελφών από τις Γούφες.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα στην αίθουσα του ναού.

Ο Επίσκοπος προσέφερε ένα εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου της κοινότητας Γούφες Αμμοχώστου στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρίστο Χρίστου για το Ναό του Αγίου Ελευθερίου που φιλοξένησε τη Σύναξη των χωριανών και επίσης, τίμησε τον πρώην κοινοτάρχη και εκκλησιαστικό επίτροπο του ι. ν. Αγίου Γεωργίου Γούφες με ένα εικόνισμα της Αγίας Αικατερίνης, για τη συμπαράσταση στο έργο του Επισκόπου για τις κατεχόμενες ενορίες μας.

Επίσης, προσέφερε σε όλους του Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους του Αγίου Γεωργίου των Γουφών και άλλων ενοριών μας που παρέστησαν και σε όλους τους πιστούς διάφορα αναμνηστικά έντυπα και χάρτες των προσκυνημάτων της πατρίδας μας.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Δείτε την ανακοίνωση εδώ: Εορτασμός Αγίου Γεωργίου της κοινότητας Γούφες (4 Νοεμβρίου 2018)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post