Συμπλήρωση δεκαπενταετούς πρωθιεραρχίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ (Εκλογή: 5 Νοεμβρίου και Ενθρόνιση: 12 Νοεμβρίου 2006)

Συμπλήρωση δεκαπενταετούς πρωθιεραρχίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ (Εκλογή: 5 Νοεμβρίου και Ενθρόνιση: 12 Νοεμβρίου 2006)

Η Αποστολική και Παλαίφατη τοπική μας Εκκλησία σεμνύνεται σήμερα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δεκαπενταετούς πολύκαρπης πρωθιεραρχίας του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Αυτής. Τούτα τα έτη με την εμπειρία που μάς επιφύλαξε ο Παντοκράτορας Θεός, επιβεβαιώνεται η εν Αγίω Πνεύματι κανονική εκλογή και η ενθρόνιση του Μακαριωτάτου και Αγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου στον ιστορικό και μαρτυρικό θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Η ιστορία έχει ήδη καταχωρήσει τα μεγάλα και θεμελιώδη έργα που πραγματοποιήθηκαν με πηδαλιούχο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β΄. Διεύρυνση της Ιεραρχίας, νέος καταστατικός χάρτης, κεντρικό ταμείο κλήρου, Θεολογική Σχολή, νέος καθεδρικός ναός του Αποστόλου Βαρνάβα στην καρδιά της Λευκωσίας, παρουσία της Εκκλησίας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλα τα διαχριαστιανικά φόρα, συμπαράσταση στους νέους, τους σπουδαστές και επιστήμονες, ευρύτερα στους αδελφούς εντός και εκτός της πατρίδας μας σε διορθόδοξο και διεθνές επίπεδο.

Το καλύτερο δώρο της ευγνωμοσύνης μας είναι η συνέχιση και ενίσχυση του επιτελούμενου έργου και η ενότητά μας σε όλα τα επίπεδα προς δόξαν Θεού και για τη σωτηρία του λαού του Θεού και της πατρίδας μας.

Με τις πρεσβείες του Αποστόλου Βαρνάβα και του επωνύμου αυτού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ευχόμαστε στον Μακαριώτατο: εις πολλά έτη Δέσποτα! Να αξιωθείτε να δείτε την Κύπρο ελεύθερη και ευημερούσα σε όλη της την έκταση μέσα στα παγκόσμιο στερέωμα.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post