Εορτασμός της Σύναξης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων στο Καϊμακλί και Αναλυόντα

Εορτασμός της Σύναξης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων στο Καϊμακλί και Αναλυόντα

Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Καϊμακλίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της ενορίας, Πρωτ. Μάριο Δημητρίου, Πρεσβ. Σταύρο Αναστασίου, Πρεσβ. Ιωάννη Σπανό και Πρεσβ. Χρύση Σαββίδη, μαζί και με τον π. Ιωάννη Σπυρίδωνος από τον ι.ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, και ο πρώην Δήμαρχος κ. Μιχαλάκης Ζαμπέλας, ήρθαν στην Εκκλησία για να τιμήσουν όλες τις επουράνιες δυνάμεις και ιδιαίτερα τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημασία των αγγέλων στη ζωή μας. Έκανε αναφορά στα αναγνώσματα του Εσπερινού, τα οποία μιλούν για την παρουσία και το ρόλο των αγγέλων ως αγγελιαφόροι που μεταφέρουν το θείο λόγο στους ανθρώπους. Επίσης, έχουν και τον ρόλο της προστασίας και της καθοδήγησης των πιστών. Γι΄αυτό και ευχόμαστε σε κάθε ακολουθία να μας δώσει ο Θεός άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη.

Στο τέλος έγινε λιτάνευση της ιερής εικόνος του Αρχαγγέλου πέριξ του Ιερού Ναού.

Την επομένη, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου.

Επίσης, στις 7 Νοεμβρίου 2018 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αναλύοντα του οποίου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολιτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Ανήμερα της εορτής, 8 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην ίδια πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενου από τον Οικον. Ιωάννη Κτίστη, τον Πρωτ.  Ανδρέα Συμεού και τον Πρωτ. Δήμο Δημοσθένους.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της συνάξεως των Αγγελικών Δυνάμενων. Ακολούθως ευχαρίστησε την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Μαριάμ μοναχή, για τη φιλοξενία και μετέφερε σε όλους πιστούς τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Δείτε σχετική ανακοίνωση εδώ…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post