Επίσκεψη του Προέδρου της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić στην Ιερά Αρχιεπισκοπή (30 Νοεμβρίου 2018)

Επίσκεψη του Προέδρου της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić στην Ιερά Αρχιεπισκοπή (30 Νοεμβρίου 2018)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2018, υποδέχθηκε στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić, ο οποίος επισκέφθηκε τη νήσο μας στο πλαίσιο της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας, η οποία φιλοξενήθηκε στη Λευκωσία.

 

Παρόντες κατά τη συνάντηση του Προέδρου Vučić με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ήταν ομάδα υπουργών της Σερβικής Κυβέρνησης, ο Πρέσβης της Σερβίας στην Κύπρο κ. Marko Blagojevic και ο Επίτροπος Προεδρίας αρμόδιος για θέματα αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου. Επίσης, στη συνάντηση παρακάθησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

 

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Μακαριωτάτος καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Σερβίας εξέφρασε με θερμά λόγια τις καλές σχέσεις του Κυπριακού λαό με τον λαό της Σερβίας, καθώς και τις δοκιμασίες που βιώνουν οι δύο λαοί. Υπογράμμισε τις αδελφικές σχέσεις της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας και επισήμανε τη στενή συνεργασία που έχει με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Σερβίας κ. Ειρηναίο.

 

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος Vučić μίλησε για τις αδελφικές σχέσεις της Σερβίας με την Κύπρο και τη συμπαράσταση των Κυπρίων προς τους αδελφούς τους Σέρβους. Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία να πληροφορηθεί για τη δομή και τον τρόπο διοίκησης της Παλαιφάτου Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Πρόεδρος της Σερβίας προτού αναχωρήσει δεν παρέλειψε να αποτυπώσει τις σκέψεις στο Βιβλίο Επισκεπτών.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post