Οι Ασσιώτες εόρτασαν τον Άγιο Σπυρίδωνα Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018)

Οι Ασσιώτες εόρτασαν τον Άγιο Σπυρίδωνα Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018)

Στην προσφυγιά εόρτασαν και φέτος οι Ασσιώτες τη μνήμη του Κύπριου Αγίου της Οικουμένης, τον Άγιο Σπυρίδωνα Τριμυθούντος.

Την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παλαιό Κοιμητήριο.

Ανήμερα της εορτής, 12 Δεκεμβρίου 2018, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Σπυρίδωνος και στις αρετές που εμπλούτιζαν την ψυχή του. Μίλησε περιεκτικά για τη Τριαδολογία της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα για τη Χριστολογία, την οποία διατύπωσε και διασαφήνισε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος. Σε αυτή τη Σύνοδο έλαβε μέρος και ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στις εργασίες της, παρόλη την απλότητα που τον χαρακτήριζε. Επίσης, μίλησε για τους Ιερούς Ναούς της Άσσιας και για το έργο που επιτελεί, ως Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα της Άσσιας για την αναστήλωση των ναών και την διατήρηση των εορτών και παραδόσεών μας και της νοσταλγίας των πατρικών εστιών. Τέλος, Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε να έχουμε χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων Ασσιωτών και Μνημόσυνο των κληρικών, διδασκάλων, κοινοταρχών, εκκλησιαστικών επιτρόπων, ευεργετών της κωμοπόλεως Άσσιας.

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

 


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Γεωργίου και Τιμίου Προδρόμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως Άσσιας Μεσαορίας εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018).

 Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 το εσπέρας θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός (ώρα έναρξης: 4.30μ.μ.) στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος (παλαιό κοιμητήριο), στη Λευκωσία. Στον Εσπερινό θα χοροστατήσει και κηρύξει ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

 Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, ανήμερα της εορτής το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία προισταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι εκτοπισμένοι Ασσιώτες, μπορούν να επικοινωνών με τον Κοινοτάρχη κ. Γιώργο Ιωάννου (τηλ. 99624603) και τους άλλους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους των ενοριών της Άσσιας.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Γεωργίου και Τιμίου Προδρόμου της Άσσιας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post