Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουΐκ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουΐκ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το βράδυ της Τρίτης 11ης Δεκεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο ιδιαίτερο γραφείο τού διαμερίσματός του τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, συνοδευόμενο από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο. Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα. Πέρα από τον φιλοφρονητικό χαρακτήρα της συνάντησης, ο Μακαριώτατος και ο Υφυπουργός κ. Κουΐκ αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς για το Εθνικό πρόβλημα, για ζητήματα που αφορούν στις καλές σχέσεις και την ομαλή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας, καθώς επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο εκκλησιαστικό όσο και το πολιτικό σκηνικό.

Η συνάντηση με τον Υφυπουργό ολοκληρώθηκε με δείπνο στο ωραία διαμορφωμένο αίθριο του διαμερίσματος του Αρχιεπισκόπου  στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Τέλος, ο Μακαριώτατος δώρισε στον Υφυπουργό κ. Κουΐκ μία αργυρή παράσταση με τον Απόστολο Παύλο να ευαγγελίζεται τον χριστιανισμό στην Πάφο, ενώπιον του ανθυπάτου Σεργίου Παύλου.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post