«Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός…»

«Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός…»

34ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

 «Δεῦτε ἴδωμεν, πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός…»

 

«Μέγα καὶ παράδοξον θαῦμα τετέλεσται σὴμερον! Παρθένος τίκτει καὶ μήτρα οὐ φθείρεται, ὁ Λόγος σαρκοῦται, καὶ τοῦ Πατρὸς οὐ κεχώρισται, Ἄγγελοι μετὰ Ποιμένων δοξάζουσι, καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτοῖς ἐκβοῶμεν· Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ, καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη.»

Με ιδιαίτερη χαρά και αγαλλίαση συναχθήκαμε απόψε στις αυλές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ιδιαίτερα εδώ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Στην πνευματική αυτή μουσική σύναξη μάς κάλεσε η αγάπη σας για την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Να βιώσουμε και πάλι το θαύμα των Χριστουγέννων. Μάς ετοιμάζει η Εκκλησία για τη Μεγάλη εορτή, τη Μητρόπολη των εορτών, την Ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού και Υιού του ανθρώπου, του Υιού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας προς όλους τους συντελεστές της αποψινής πανδαισίας των μουσικών χρωμάτων. Η ψυχή των 34ων Παγκυπρίων Φεστιβάλ είναι ο Μουσικός κ. Μιχάλη Χατζηλοΐζου, τον οποίο συγχαίρουμε και επαινούμε για αυτή τη δυναμική που τον διακρίνει εκ φιλοπατρίας και αγάπης για την παράδοση, τη μουσική τέχνη και τον άνθρωπο.

Καλωσορίζουμε όλα τα μουσικά σύνολα, τους Διευθυντές, τους πιανίστες, τους σολίστ, τους Ιεροψάλτες, τους μουσικούς και τα μέλη των χορωδιών.

Ας αξιωθούμε πνευματικά και θεοφόρα να ζήσουμε το Μυστήριο ξένο, αλλά και αποκαλυπτόμενο-φανερούμενο στους μυημένους, τους πιστούς, τους ευσεβείς, τους αγίους της Εκκλησίας, δηλ. όλους τους βαπτισμένους και μυρωμένους Χριστιανούς. Να βιώσουμε τη γέννηση του «Παιδίου του νέου, του Προ αιώνων Θεού».

Το δε ανατέλλον νέο έτος 2019 να αποβεί ειρηνικό και καρποφόρο για όλους μας, την πατρίδα μας  και τον κόσμο ολόκληρο.

Αναχωρώντας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας τον επικαιροποιημένο χάρτη των Ιερών Προσκυνημάτων του Γραφείου μας, το οποίο με ιδιαίτερη χαρά συμπαρίσταται στο αποψινό 34ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για τον κόπο σας.

Καλή ακρόαση!

Καλά Χριστούγεννα!

 

 

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1971

34ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ’

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12/2018, ΩΡΑ 7:30 μ.μ.

 

 

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής

και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’ και τη στήριξη του Επισκόπου

Μεσαορίας Γρηγόριου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου

Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ διαβάστε εδώ...

Print Friendly, PDF & Email

Share this post