Κοπή βασιλόπιτας και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο

Κοπή βασιλόπιτας και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο

Παρόλο που το σκηνικό του καιρού στη Μεγαλόνησο Κύπρο κατά τις τελευταίες ημέρες συνθέτουν αφενός το κρύο και αφετέρου οι συνεχόμενες και πολύ ευεργετικές βροχές, εντούτοις οι εκδηλώσεις των ενοριών για την έλευση του νέου έτους συνεχίστηκαν κανονικά και αυτή την εβδομάδα. Σε μία από αυτές τις εκδηλώσεις των μεγαλυτέρων ενοριών της πρωτεύουσας, του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, παρευρέθηκε σήμερα Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και να ευχηθεί στους διακονούντες και συνεργάτες της ενορίας την από Θεού ενίσχυση στο όντως κοπιώδες έργο τους.

Με ιδιαίτερη ευαρέσκεια, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, αναφέρθηκε στην πρόοδο των εργασιών της ενορίας αλλά και στο πλήθος των συνεργατών της, γεγονός που συμβάλλει στην απόλυτη επιτυχία του έργου της, που δεν είναι άλλο από την προσφορά στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

Μετά την ανάγνωση της σχετικής ευχής για την βασιλόπιτα, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, κ. Γιάγκος Ευθυμιάδης, ο οποίος απηύθυνε λόγια σεβασμού και υιικής αγάπης προς τον Μακαριώτατο, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, πάντοτε είναι πρόθυμος να τείνει ευήκοο ους και να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πιστών της πολύπαθης πατρίδας μας. Επίσης, ο κ. Ευθυμιάδης τόνισε ότι ο Μακαριώτατος γνοιάζεται πρώτα για τους άλλους ανθρώπους, για τους πονεμένους και μετά για τον εαυτό του, και παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μη σταματά να εύχεται για το λαό μας, που τόσα χρόνια στην προσφυγιά κρατήθηκε στις πνευματικές επάλξεις, γεγονός που το οφείλει στην σωστή καθοδήγηση των πνευματικών ταγών του τόπου.

Ο Μακαριώτατος σε αντιφώνησή του, ευχαρίστησε όλους, όσοι συμβάλλουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση και ομαλή λειτουργία της ενορίας και τόνισε για ακόμη μία φορά ότι οι πόρτες του γραφείου του είναι πάντοτε ανοικτές για όλους ανεξαιρέτως και είναι έτοιμος να προσφέρει τη βοήθειά του σε όποιον του ζητήσει.

Τέλος, παρατέθηκε γεύμα, στο οποίο παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Στροβόλου, ενώ οι ιεροψάλτες της ενορίας απέδωσαν ύμνους και παραδοσιακά άσματα, προς τέρψη όλων των παρευρισκομένων.    

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post