Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην 16η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην 16η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου

 στην 16η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Εγκάρδια ευχαριστώ για την ευγενή σας πρόσκληση να παραστώ και να απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου,  με την ευκαιρία της αποψινής 16ης Τελετής Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής, τα οποία έχουν διακριθεί στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και των Τεχνών. Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει ότι η Εκκλησία, ως στοργική μητέρα, προσεύχεται για τα παιδιά της και τα έργα τους. Χαίρεται και επαινεί τα καλά έργα, τους κόπους και τους αγώνες  τους.

Η Εκκλησία, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της, εφαρμόζει την Ευαγγελική εντολή της Αγάπης, όπως μας τη δίδαξε και την εφάρμοσε ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.  Έτσι, πάντοτε η Εκκλησία της Κύπρου υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή της εντολής αυτής, στηρίζοντας ποικιλότροπα όλες τις κοινωνικές ομάδες που απευθύνονται σ’ αυτή ζητώντας τη συμπαράσταση και την αρωγή της, πνευματική, ηθική και οικονομική.  Γι’ αυτό και ο Κυπριακός λαός προσβλέπει σ’ αυτή, ως Μητέρα και ως το μακροβιότερο θεσμό που διατηρεί την αυτοσυνειδησία μας.

Σε μια εποχή που οι αλλαγές στην κοινωνία και την τεχνολογία γίνονται με ταχύτατο ρυθμό, καλούμαστε όλοι από τη θέση προσφοράς μας, με βάση τις πανανθρώπινες αξίες, να δώσουμε νόημα ζωής, ώστε με χαρά, αισιοδοξία, αγάπη, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και  αλληλοσεβασμό να πορευθούν οι νέοι άνθρωποι στο δρόμο της αρετής.

Συγχαίρουμε τα παιδιά τα οποία έχουν διακριθεί στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και των Τεχνών και ευχόμαστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ταλέντο τους, για να είναι χρήσιμα και παραγωγικά άτομα στην κοινωνία. Επίσης, συγχαίρουμε τη Διευθύνουσα της Σχολής, κ. Ελένη Ματαίου Σκουφάρη,  τους διδάσκοντες και όλο το προσωπικό της Σχολής για το υψηλό επίπεδο του έργου προσφοράς τους, που με τόσο ζήλο και αγάπη επιτελούν. Ταυτόχρονα, συγχαίρουμε  και τους γονείς των παιδιών για το ενδιαφέρον, την έγνοια και τη θέλησή τους να τα προετοιμάσουν κατάλληλα σε  συνεργασία με τη Διεύθυνση της Σχολής, για να επιτυγχάνεται η καλύτερη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση των παιδιών.

Σας μεταφέρουμε τις εγκάρδιες ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προσεύχεται ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να ευλογεί τις προσπάθειες και τους ευγενικούς στόχους και προσδοκίες των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και των διδασκόντων και διδασκομένων της Σχολής.

Σας ευχαριστώ.

 

Μετά πολλών ευχών
Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
21 Ιανουαρίου 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post