Χειροτονία νέου διακόνου από τον Μητροπολίτη Πάφου

Χειροτονία νέου διακόνου από τον Μητροπολίτη Πάφου

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέστηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο σήμερα, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης στην Πάφο, η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννη Νεάρχου, εγγάμου, πατέρα δύο τέκνων και υιού του πρεσβ. Μενελάου Νεάρχου από την Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων Πάφου.

Στο τέλος του όρθρου τελέστηκε η, συμφώνως προς τις τυπικές διατάξεις, εις υποδιάκονο προχείριση τού Ιωάννη, με την ανάγνωση της συμμαρτυρίας, της ευχής και την τριχοκουρία.

Στο συλλείτουργο που ακολούθησε, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη της Ι. Αρχιεπισκοπής Κύπρου π. Τριφύλλιο και από κληρικούς της μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου. Στο Ιερό Βήμα παρευρίσκετο προσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα ήταν κι ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Αντιδήμαρχος, μέλη της ηγεσίας της αστυνομικής δύναμης Κύπρου και άλλοι οικείοι και μη του νεοχειροτονηθέντος διακόνου.

Λίγο πριν την χειροτονία, κι αφού οι διάκονοι προσέφεραν τον υποψήφιο προς χειροτονία, ο Πανιερώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον Ιωάννη, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει ως διάκονος του Θεού και του Λαού Του, προσερχόμενος στο όντως συγκλονιστικό αυτό μυστήριο της Εκκλησίας μας, με το οποίο ο κληρικός μετατοπίζεται από τις τάξεις των προσευχομένων και παρακολουθούντων τις ιερές μυσταγωγίες σε οικονόμους της ιδίας της Θείας Χάρης, λειτούργημα που και οι ίδιοι οι άγγελοι «ἐπιθυμοῦσιν παρακύψαι».

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε στον ίδιο ιερό Ναό το μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Ιωαννίδη, πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Αρχιεπ. Μακαρίου του Γ΄ και Σπύρου Κυπριανού. Ο μακαριστός Γεώργιος είχε ασχοληθεί έντονα με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας και χρημάτισε συνομιλητής με τους τουρκοκυπρίους κατά τη διακυβέρνηση του Σπύρου Κυπριανού. Επίσης, ο Γεώργιος Ιωαννίδης ήταν κι ο δωρητής του τεμαχίου γης στο οποίο ανοικοδομήθηκε ο Ιερός Ναός της Παντανάσσης Πάφου, γι΄ αυτό εξάλλου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ευεργέτες του Ι. Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε κέρασμα στην παρακείμενη αίθουσα του  Ναού και ο νεοχειροτονηθείς διάκονος Ιωάννης Νεάρχου δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post