Πανήγυρις της Παναγίας Ευαγγελίστριας της κωμοπόλεως της Λύσης (24-25 Μαρτίου 2019)

Πανήγυρις της Παναγίας Ευαγγελίστριας της κωμοπόλεως της Λύσης (24-25 Μαρτίου 2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης, ο Δήμος Λύσης, και όλα τα οργανωμένα σύνολα της ηρωικής κωμοπόλεως καλούν τους Λυσιώτες να συμμετάσχουν στον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να τιμήσουν τη Θαυματουργό Παναγία της Κατεχόμενης Λύσης.

 Την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς, στον οποίο ιερουργεί ο Λυσιώτης Οικονόμος, π. Γεώργιος Καπαρής και φυλάσσεται προσωρινά η Θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Λύσης. Του Μεγάλου Εσπερινού θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος θα κηρύξει το θείο λόγο.

 Τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2018, ανήμερα της Εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

 Για ακόμη μια φορά η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης ευχαριστεί το Δήμο Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως για την ετοιμασία του εορτασμού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θα εγκαινιαστεί Φιλανθρωπική Αγορά με λυσιώτικα προϊόντα και κατασκευές που προσφέρθηκαν από εθελοντές. Τα έσοδα της Φιλανθρωπικής Αγοράς θα δοθούν για ενίσχυση των δυσπραγούντων Λυσιωτών.

 Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται, στον κ. Ανδρέα Τοφιά (Εκκλησιαστική Επιτροπή),  τηλ. 24364069 και 99466414 και στην κα Κατερίνα Παρπούνα (Δήμος Λύσης), τηλ. 24661444.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης

14 Μαρτίου 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post