Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στο παρεκκλήσιον της Παναγίας του Τράχωνα, στο Στρόβολο (7 Απριλίου 2019)

Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στο παρεκκλήσιον της Παναγίας του Τράχωνα, στο Στρόβολο (7 Απριλίου 2019)

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, κατά την οποία τιμούμε ιδιαίτερα τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιον της Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στο κοινωνικό ο Θεοφιλέστατος κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας ενός νεαρού που ήταν υπό την κυριαρχία ενός δαιμονίου. Με αφορμή τα λόγια του Κυρίου «τοῦτο τὸ γένος ἐν οὐδενὶ δύναται ἐξελθεῖν εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστείᾳ» (Μάρκ. θ΄ 29) μίλησε για τη σημασία της προσευχής και της νηστείας στον αγώνα του κάθε χριστιανού για τη σωτηρία της ψυχοσωματικής του οντότητας. Τέλος, μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούμε σε λίγες μέρες να προσκυνήσουμε και την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν εορτές και μνημόσυνα. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του έως προσφάτως αγνοουμένου Σωτήρη Αμβροσίου, ο οποίος έπεσε μαχόμενος κατά τις αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας στο χωριό Κοντεμένος στις 20 Ιουλίου του 1974. Της κηδείας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος κατέθεσε το στεφάνι της τιμής εκ μέρους του Μακαριωτάτου.

 

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημέρωσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post