Με Θεοτοκόφιλη ευλάβεια ψάληκε ο Ακάθιστος Ύμνος στη Λευκωσία

Με Θεοτοκόφιλη ευλάβεια ψάληκε ο Ακάθιστος Ύμνος στη Λευκωσία

Στον καθεδρικό Ιερό Ναό που τιμάται στη μνήμη του επιστηθίου μαθητού και ηγαπημένου ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην ημικατεχόμενη πρωτεύουσα της Κύπρου, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος κατά την κατανυκτική ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Ο Μακαριώτατος, ιδιαίτερα συγκινημένος απήγγειλε την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία ενώ την β΄, γ΄ και δ΄ στάση απήγγειλαν ο πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης, Διευθυντής της θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου, ο Πρωτοπ. Δημήτριος Δημοσθένους, επικεφαλής του ιεροψαλτικού χορού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης αντίστοιχα.

Είναι ιδιαίτερη η αγάπη και ξεχωριστός ο σεβασμός, με τον οποίο το σύνολο των πιστών περιβάλλει την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. Αγάπη και σεβασμός που πηγάζουν και εμπνέονται από το πρόσωπο προς το οποίο απευθύνεται η Ακολουθία, αγάπη και σεβασμός που εκδηλώνονται με την ευλαβή παρουσία και ενεργό συμμετοχή στην Ακολουθία των «πιστώς προσκυνούντων και δοξαζόντων» χριστιανών, τα απογεύματα της Παρασκευής καθ’ όλη την διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής.

Τούτες τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής,  ας ατενίσουμε κι εμείς το γλυκύτατο πρόσωπο της Θεοτόκου με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία και να ζητήσουμε την σκέπη και την προστασία Της. Είναι δίπλα μας στον αγώνα μας, μάς παρακολουθεί με αγωνία, δέεται για την σωτηρία μας. Πρεσβεύει και μας ανακουφίζει, μας ευλογεί και μας χαροποιεί. Τέτοια αποστολή έχει η Παναγία μας, που βρίσκεται μεταξύ ουρανού και γης, να μας θεραπεύει τη λύπη, να μας ανακουφίζει από τον πόνο και να είναι όχι μόνο των «Αγγέλων χαρμονή», αλλά και δική μας.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post