Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος (2019)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος (2019)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ 

MΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της Κυριακής, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωΐ θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτη) στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωΐ, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης,  στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας, στην Παλλουριώτισσα.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωΐ θα προστεί του Εσπερινού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

 Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Ναό.

 


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.

Το εσπέρας της ιδίας,  κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς (πλησίον πάρκου Αθαλάσσης).

 Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στην Αγλαντζιά.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά.

Την Κυριακή του Πάσχα θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγιαλούσης.

 Την Κυριακή του Πάσχα θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Ριζοκάρπασο.

 


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ κ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, το Σάββατο, 20  Απριλίου 2019, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου του Ιδρύματος Αροδαφνούσα στη Λευκωσία. Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού.

Το εσπέρας της ιδίας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στη Λεμεσό.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στο συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας,  κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ αυτοστέγασης Λατσιών.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πέρα Χωριό.

 Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαλινιωτίσσης στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Λάρνακα.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου)  θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα.

            Την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης θα τελέσει στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης στον Πρόδρομο.

Την Κυριακή του Θωμά, 5 Μαΐου 2019, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, το πρωΐ θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά Λάρνακα.

Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας.

Το εσπέρας της ιδίας,  κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά.

Τη Μεγάλη Τρίτη το πρωΐ, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Το εσπέρας της ιδίας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου του Ιδρύματος Αροδαφνούσα στη Δασούπολη.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο συνοικισμό Στροβόλου 3.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στη Μακεδονίτισσα.

 Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Δεσποτικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Μετοχίου Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας,  κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Aγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Μετοχίου Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον ίδιος Ιερό Ναό.

Την Κυριακή του Πάσχα θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Τριφύλλιος Ονησιφόρου την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

Τη Μεγάλη Τρίτη, το πρωΐ, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαλινιωτίσσης στη Λευκωσία.  

Τη Μεγάλη Πέμπτη, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας των Παθών στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στον Λυθροδόντα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
16 Απριλίου 2019

Print Friendly, PDF & Email

Share this post