Λειτουργίες – Χοροστασίες Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Λειτουργίες – Χοροστασίες Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ

κ. ΗΣΑΪΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας το  Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας.

 Την Κυριακή των Βαΐων το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντος στο Λυθροδόντα.  

Το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον ιερό ναό Αγίου Θεοδώρου στο Πολιτικό.

 

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης στον Κοτσιάτη.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου.

Το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης θα τελέσει το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος και θα κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

 

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη.

Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Λακατάμεια.

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον ιερό ναό Παναγίας Οδηγητρίας στο Παλαιομέτοχο.

 Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής θα προστεί της Ακολουθίας του Επιταφίου στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Λακατάμεια.

 

 Το Μέγα Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Μονή.

Την Κυριακή του Πάσχα (Μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου), θα προστεί της Ακολουθίας της Αναστάσεως και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Την Κυριακή του Πάσχα, στις 12:00 το μεσημέρι, θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου και Πάντων των Ρώσων Αγίων στον προαύλιο χώρο της Μητροπόλεως στο Επισκοπειό. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα αναγνωστεί το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε διάφορες γλώσσες. Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος θα μοιράσει στο εκκλησίασμα πασχαλινά αυγά και ανταλλάξει με όλους τις εόρτιες ευχές.

 

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στους Καπέδες

 

 

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,

17 Απριλίου 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post