Φιλοξενία στην Αρχιεπισκοπή μαθητών της Αμπετείου Σχολής Καΐρου (19 Απριλίου 2019)

Φιλοξενία στην Αρχιεπισκοπή μαθητών της Αμπετείου Σχολής Καΐρου (19 Απριλίου 2019)

Την Παρασκευή το πρωί, 19 Απριλίου 2019, μαθητές της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, επισκέφθηκαν και φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
Τους μαθητές και τους συνοδούς τους ξενάγησε στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκ μέρους της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία της Παλαιφάτου Αποστολικής Εκκλησίας Κύπρου, καθώς και για τις διάφορες δραστηριότητές της μέσα στο πλαίσιο της ποικίλης προσφοράς της σε τοπικό και Πανορθόδοξο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κύπρο οι μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν εκκλησιαστικά μνημεία και άλλους αρχαιολογικούς χώρους, σχολεία και συναντήθηκαν με διάφορες προσωπικότητες του τόπου. Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, παρακολούθησαν τις εργασίες της Ημερίδας στο Λύκειο Εθνάρχου Μακαρίου Γ΄ στην Πάφο, όπου στο πλαίσιο των Μαθητικών Προσκυνηματικών Περιηγήσεων μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Επίσης, για ιστορικούς λόγους να αναφερθεί ότι η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1850 στο Κάιρο από τους αδερφούς Αμπέτ, αραβόφωνους ορθόδοξους χριστιανούς από τη Συρία, που είχαν μεταναστεύσει στο Κάιρο.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post