Η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στην Παλουριώτισσα Λευκωσίας

Η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στην Παλουριώτισσα Λευκωσίας

Παρουσίᾳ του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστρατήγου κ. Ηλία Λεοντάρη και άλλων πολιτειακών αρχών της Κύπρου, τελέστηκε σήμερα η ακολουθία του επιταφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Στην ακολουθία συμμετείχε επίσης ο Καθηγούμενος της κατεχόμενης Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου.

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και φορτισμένης συγκινησιακά ατμόσφαιρας εψάλησαν τα ωραιότατα τροπάρια του Κανόνα του Μεγάλου Σαββάτου, τα εγκώμια, τα ευλογητάρια, με την αθρόα όπως πάντοτε συμμετοχή των κατοίκων της πόλεως.

Ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά του επιταφίου και η διέλευση των πιστών κάτω από αυτόν, με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα. Η ακολουθία ολοκληρώθηκε με την εναπόθεση του κεκοιμημένου Ιησού επί της Αγίας Τραπέζης, ψαλλομένου του τροπαρίου «Ὁ εὐσχήμων Ἰωσήφ…κηδεύσας ἀπέθετο».

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post