Έφθασε στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου το Άγιον Φως

Έφθασε στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου το Άγιον Φως

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, έφθασε στο πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή, το Άγιον Φως, το οποίο συνόδευε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Αφού παρέδωσε το εκ του Παναγίου Τάφου Άγιον Φως στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο, ευχηθήκε καλή Ανάσταση και πλούσια την Χάριν της Αναστάσεως του Κυρίου, μεταφέροντας ταυτοχρόνως και τις αδελφικές ευχές και χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού ευχαρίστησε, ευχήθηκε με την σειρά του η αποψινή βραδιά να χαρίσει σε όλο τον κόσμο την ανεξάντλητη χαρά της νεκρεγέρσεως του Κυρίου μας.

Παρόντες κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός ήταν επίσης ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου και άλλοι πιστοί.

Το Άγιον Φως μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους ναούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας για την τέλεση της αποψινής αναστάσιμης ακολουθίας.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post