Η Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασούπολης (27 Απριλίου 2019)

Η Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασούπολης (27 Απριλίου 2019)

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και την παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 27 Απριλίου 2019, η Ακολουθία του Εσπερινού της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Ενορίας, Πρωτ. Σωτήριο Σάββα, Οικ. Ματθαίο Παπαηλία και Πρεσβ. Μαρίνο Κλαδά και τον Διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Ανδρέα Ματέι.

Ο Θεοφιλέστατος κατά την διάρκεια της συντόμου ομιλίας του, αναφέρθηκε στην νέα εντολή που ο Χριστός έδωσε στους Αγίους Αποστόλους, «ἐντολὴν καινὴν δίδωμι ὑμῖν ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους, καθὼς ἠγάπησα ὑμᾶς ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους» (Ιωάννου ιγ’ 34), υπογραμμίζοντας ότι μέσα στην Εκκλησία μας, η αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στον οποίο βασίζεται η πίστη μας, έχοντας ως πρότυπο τον ίδιο Σωτήρα Χριστό, ο οποίος με την θέληση του, ενανθρώπησε, έπαθε και ανέστη για την σωτηρία ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους.  

Καταλήγοντας ο Επίσκοπος Μεσαορίας τόνισε ότι, εναπόκειται στον κάθε ένα ξεχωριστά να ενεργοποιήσει τα χαρίσματα που το Άγιο Πνεύμα μας χάρισε κατά την είσοδό μας στους κόλπους της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας διά του Αγίου Βαπτίσματος και Χρίσματος, μεταλαμβάνοντας του Σώματος και του Αίματος του Χριστού μετέχοντας επίσης, στο μέτρο της προαιρέσεώς μας, στις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας μας, έτσι ώστε η αγάπη, η χαρά και η ειρήνη του Χριστού, να είναι πεπληρωμένες αρετές και αξίες στη ψυχή μας που θα ακτινοβολούν και μέσα μας και γύρω μας, με τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μεσαορίας Γρηγόριος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα, όπως η χαρά της Αναστάσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού, να είναι πάντοτε πεπληρωμένη στις καρδιές μας.

 

Κωνσταντίνος Ανδρέου, Φοιτητής Θεολογίας.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post