Πανήγυρις Αγίου Χριστοφόρου στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στη Λευκωσία (8-9 Μαΐου 2019)

Πανήγυρις Αγίου Χριστοφόρου στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στη Λευκωσία (8-9 Μαΐου 2019)

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χριστοφόρου, εντός του χώρου του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στη Λευκωσία. Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία. Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για το βίο του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου. Η θερμή και σταθερή πίστη του τιμώμενου Αγίου αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, αφού κάθε στιγμή καλούμαστε να δώσουμε τη μαρτυρία της πίστης μας μέσα σε αυτόν τον κόσμο γεμάτο προκλήσεις και δοκιμασίες.

Τελέστηκε Κτητορικό Μνημόσυνο των ιδρυτών του ιδρύματος, Στυλιανού, της συζύγου αυτού Έλλης και του υιού αυτών Χρίστου.

Κατά τη διάρκεια τους Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας συμμετείχαν διδάσκοντες, διδασκόμενοι και εργαζόμενοι στο Ίδρυμα. Μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα κατά τη διάρκεια του οποίου ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους διδασκόμενους στο Ίδρυμα.

 

Διακ. Ανδρέας Ματέι
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 


 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χριστοφόρου, η Διεύθυνση, το Δ. Σ. του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του πανηγυρίζοντος Παρεκκλησίου του Αγίου Χριστοφόρου προσκαλεί τους πιστούς στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019 και ώρα έναρξης 6.00, χοροσταντούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ίδιο Ναό, ο οποίος ευρίσκεται στο χώρο του Ιδρύματος μεταξύ Λευκωσίας, Στροβόλου και Λατσιών.
 
Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
 
Print Friendly, PDF & Email

Share this post