Νέοι και νέες από την Κρήτη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Νέοι και νέες από την Κρήτη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Τριάντα πέντε μαθητές και μαθήτριες και συνοδοί καθηγητές του Γυμνασίου Νεαπόλεως Λασιθίου Κρήτης επισκέφθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 10ης Μαΐου 2019 τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τους στο νησί μας.

Το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής αυτής εξόρμησης των σπουδαστών του Γυμνασίου από τη μεγαλόνησο της Κρήτης ήταν η αδελφοποίηση του Γυμνασίου με το αντίστοιχο του Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία.

Με την άφιξή τους στην Αρχιεπισκοπή, οι μαθητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο στο ιδιαίτερο γραφείο του, όπου τους απηύθυνε λόγια πατρικής αγάπης και συμβουλές από την πολύχρονη εμπειρία του. Στη συνέχεια, με εμφανή τη συγκίνηση και ευαρέσκεια στα πρόσωπα των φιλοξενουμένων, η αποστολή επέδωσε στον Μακαριώτατο αριστοκεντημένα τραπεζομάνδηλα και μία αναμνηστική έκδοση υπό τον τίτλο «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης».

Στη συνέχεια, οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου από το Λασίθιο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου. Αρχικά μετέβησαν στο χώρο συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου και ακολούθως στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου ο Πρωτοσύγκελλος εξιστόρησε επιγραμματικά την πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου από τον καιρό της ίδρυσής της μέχρι σήμερα.

Ο Αρχιμ. Ιωάννης αποχαιρετώντας τους νεαρούς επισκέπτες, μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Μακαριωτάτου και τούς τόνισε την ανάγκη στροφής της Παιδείας στα γνήσια ιδεώδη και αξίες, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των νέων μας.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post