Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Απ. Βαρνάβα Δασουπόλεως (Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019)

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Απ. Βαρνάβα Δασουπόλεως (Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019)

Την Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού καθώς και από άλλες ενορίες. 

Πλήθος πιστών από όλα τα μέρη της πρωτεύουσας της νήσου των Αγίων ήρθαν για να τιμήσουν τον Ιδρυτή και Προστάτη της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου, τον πανεύφημο Απόστολο και Γενναιομάρτυρα Βαρνάβα.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου έκανε αναφορά στα αναγνώσματα από τις Πράξεις των Αποστόλων που διαβάστηκαν στον Εσπερινό, τα οποία μας προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τον εορτάζοντα Άγιο αλλά και για τα πρώτα βήματα της ίδρυσης της χριστιανικής κοινότητας στην Κύπρο: αρχικά, με τον ερχομό στο νησί μιας ομάδας χριστιανών, οι οποίοι διασκορπίσθηκαν μετά το μαρτύριο του Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Ακολούθως, με το ιεραποστολικό έργο των Αποστόλων, Παύλου, Βαρνάβα και Μάρκου, όταν σημειώνεται και ο εκχριστιανισμός του πρώτου επίσημου Ρωμαίου, του ανθύπατου Σέργιου Παύλου. Έπειτα, με την ιεραποστολή του Βαρνάβα και του ανεψιού αυτού, Ιωάννη-Μάρκου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νησί, ο Απόστολος Βαρνάβας χειροτόνησε κατά τόπους Επισκόπους και Πρεσβυτέρους. Οφείλουμε να έχουμε αίσθηση της ευθύνης και το χρέος να διατηρήσουμε την ιερή παρακαταθήκη την οποία μας άφησαν οι Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος καθώς επίσης ο Ευαγγελιστής Μάρκος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τελέστηκε δέηση και πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας του Αποστόλου Βαρνάβα πέριξ του ναού, όπως ορίζει η παράδοση και η εκκλησιαστική τυπική διάταξη της Εκκλησίας μας, κατά την οποία το πλήθος των πιστών προσκύνησε και ζήτησε τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού, με τις πρεσβείες του Αποστόλου Βαρνάβα.

 

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

           


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

Οι Ιερείς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών «Απ.Βαρνάβας»  Δασουπόλεως,

προσκαλούν όλους σε Προσευχή , με την ευκαιρία της Εορτής του  Απ. Βαρνάβα, στον ομώνυμο Ναό  Δασουπόλεως.     

Ο Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, θα γίνει τη Δευτέρα   

10  Ιουνίου  2019, στις  6:30  μ.μ.

Θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Εκ του Ιερού Ναού Απ. Βαρνάβα-Αγ. Μακαρίου Δασουπόλεως

Print Friendly, PDF & Email

Share this post