Συνάντηση του Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με τον Έντιμο Υφυπουργό Τουρισμού

Συνάντηση του Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με τον Έντιμο Υφυπουργό Τουρισμού

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε τον Έντιμο Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο στο γραφείο του. Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και τη μέχρι τώρα συνεργασία, ευχήθηκε στον Έντιμο Υφυπουργό Τουρισμού κάθε επιτυχία στο έργο του και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Γραφείου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση τρόπων αποτελεσματικότερης συνεργασίας τους για προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο. Έτσι, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της επιμόρφωσης παραγόντων του τουρισμού, βελτίωσης της προσβασιμότητας και της εξυπηρέτησης επισκεπτών σε κάποια εκκλησιαστικά μνημεία, της έκδοσης εντύπων του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων για το Θρησκευτικό Τουρισμό και της διάθεσής τους στα γραφεία του Υφυπουργείου στην Κύπρο και στο εξωτερικό, καθώς και σε διάφορες εκθέσεις.

Ο Έντιμος Υφυπουργός Τουρισμού πληροφόρησε το Θεοφιλέστατο ότι ήδη κάποια από τα θέματα που τους απασχόλησαν είναι στο σχέδιο δράσης του Υφυπουργείου του και μάλιστα τα πρώτα απ’ αυτά έχουν προωθηθεί για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνάντηση διευθετήθηκαν και τρόποι καλύτερης επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Ανδρέας Κοσιάρης

Από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Print Friendly, PDF & Email

Share this post