Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Σεπτεμβρίου 2019

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Σεπτεμβρίου 2019

Από την εκκλησιαστική επιτροπή και τον Χριστιανικό Σύνδεσμο Γυναικών του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μμ, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ναού Δείπνο Αγάπης. Στο δείπνο θα τιμήσει με την παρουσία του και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Τιμή εισόδου 10 ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Ναού. Για προκρατήσεις στο τηλέφωνο 99851830.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι σημερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 6:00μ.μ, θα πωλούνται σουβλάκια στο προαύλιο του Ναού. Τιμή 5 ευρώ η πίτα μαζί με ποτό. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακαίνιση του ναού.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 1400 χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του πολιούχου αγίου της πόλεώς μας, Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, αύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους Γέροντας Ελισσαίος.

Στον ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου με την ευκαιρία της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσἰου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω αύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου  στις 8:30 μ.μ. θα τελεσθεί Αγρυπνία.   

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ομόδους με την ευκαιρία της αποδόσεως της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού αύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 6 μμ θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και στην συνέχεια θα ψαλεί η παράκληση προς τον Τίμιο Σταυρό. Την επομένη Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία. Από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 4 μμ, μέχρι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 8 μμ, ο Τίμιος Σταυρός που περιέχει τον Τίμιο Κάνναβο του Κυρίου μας θα είναι ανοικτός προς προσκύνηση.

Από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κοινότητας Αγίου Ιωάννου Πιτσιλιάς με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πολυξένης και Ξανθίππης που πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 6 μμ, θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση προς τον Ιεροψάλτη του Καθεδρικού Ναού Αγίας Νάπας κ. Νίκο Παπασάββα ο οποίος φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια διακονίας. Στην εκδήλωση θα ψάλλει η χορωδία της Μητροπόλεως μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Λυμπουρίδη. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά του δήμου Αγίου Αθανασίου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ειρήνης που βρίσκεται έμπροσθεν του δημοτικού μεγάρου του δήμου Αγίου Αθανασίου, το Δείπνο Αγάπης της ενορίας. Στο Δείπνο θα παραστεί και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την χορωδία του ναού. Είσοδος €12.

Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ποταμού Γερμασόγειας την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 7:30μμ, θα πραγματοποιηθεί Δείπνο Αγάπης στο προαύλιο του ναού. Στο Δείπνο θα παρουσιαστεί Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα «Αντάμα» και το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Γερμασόγειας. Είσοδος 15 ευρώ και 10 ευρώ για παιδιά κάτω τον 12 χρόνων. Κατά την διάρκεια του Δείπνου θα κυκλοφορήσουν λαχνοί προς δύο ευρώ με πλούσια δώρα.

Η εκκλησιαστική επιτροπή Παναγίας Χρυσοπολίτισσας Ύψωνα με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης που πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στις 5:30 μμ, θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας των αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στους δρόμους της ενορίας. Στην συνέχεια στις 7:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του ναού συνεστίαση που διοργανώνει η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσοπολίτισσας σε συνεργασία με τον Ορθόδοξο Σύνδεσμο Γυναικών της ενορίας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Εισιτήρια προπωλούνται. Την επομένη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεσθεί ό όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από τα ιερά Λείψανα των Αγίων.

Από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής ανακοινώνεται ότι οι λαχνοί που κληρώθηκαν στο δείπνο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και δεν έχουν παραλάβει τα δώρα τους παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την κυρία Αντωνία στο τηλέφωνο 99384442. Οι λαχνοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 2559 – 2760 – 864 – 1076 – 3255 – 2415 – 2572 και 2352.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post