Εορτασμός του Τιμίου Προδρόμου Άσσιας, στον ι. ν. Αποστόλου Ανδρέου Πλατύ Αγλαντζιάς (28-29 Αυγούστου 2019)

Εορτασμός του Τιμίου Προδρόμου Άσσιας, στον ι. ν. Αποστόλου Ανδρέου Πλατύ Αγλαντζιάς (28-29 Αυγούστου 2019)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Προδρόμου Άσσιας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, την  Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Άσσιας προσκαλούν τους εκτοπισμένους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στην πανήγυρη της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Πλατύ Αγλαντζίας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα του Τιμίου Προδρόμου της Άσσιας.

Την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, ώρα 6:15 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, θα αναπευθεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή των εκτοπισμένων στις πατρογονικές τους εστίες, καθώς και μνημόσυνα πάντων των προαπελθόντων πριν και μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, ανήμερα της εορτής, το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Των ακολουθιών θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Καλούνται οι Ασσιώτες να προσέλθουν στον εορτασμό με άρτους και κόλλυβα. Για πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής:

Γιώργος Ιωάννου (Κοινοτάρχης) 99624603

Παναγιώτης Σίσκος  99558518

Αντώνης Ζωγράφος 99569905

Μιχάλης Χ΄΄ Κωνσταντής 99657591

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Άσσια», μετά την ακολουθία του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του Ναού του Απ. Ανδρέου στο Πλατύ Αγλαντζιάς σεμνή εκδήλωσης μνήμης και τιμής στους πεσόντες και αγνοούμενους της κωμοπόλεως Άσσιας.

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Προδρόμου Άσσιας
8 Αυγούστου 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post