Προέδρος της Βουλής των Ελλήνων: «Ο σεβασμός μας προς την Εκκλησία είναι πάντοτε αμέριστος»

Προέδρος της Βουλής των Ελλήνων: «Ο σεβασμός μας προς την Εκκλησία είναι πάντοτε αμέριστος»

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, από χθες 11 μέχρι και αύριο 13 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο κ. Τασούλας βρίσκεται στην κυπριακή πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Ο κ. Τασούλας ήδη έχει γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου ο κ. Τασούλας, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο και συνεργάτες του εκ του ελληνικού Κοινοβουλίου ήτοι, από το Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιο Μυλωνάκη, τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου, Σπύρο Θεοχαρόπουλο, τη Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Μαργαρίτα Φλούδα, τη Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διμερών Θεμάτων, Αναστασία Φράγκου και την Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Βουλής, Αδαμαντία Καρυοφύλλη,  μετέβη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου συνάντησε επί μισή περίπου ώρα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησε θέματα εθνικού, κοινωνικού και εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την συνεχή συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κύπρο αλλά και τον αμέριστο σεβασμό προς την Εκκλησία και το έργο που επιτελεί.

Μετά από τη συνάντησή του με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος θα παραθέσει και επίσημο γεύμα προς τιμή του Έλληνα ομολόγου του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα επισκεφθεί και θα καταθέσει στεφάνι, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Σωτήριου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα.

Την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11.00, ο κ. Τασούλας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post