Ετήσιο Μνημόσυνο των εκτοπισμένων κατοίκων του Νέου Χωρίου Κυθρέας (21 Σεπτεμβρίου 2019)

Ετήσιο Μνημόσυνο των εκτοπισμένων κατοίκων του Νέου Χωρίου Κυθρέας (21 Σεπτεμβρίου 2019)

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της κοινότητας Νέου Χωρίου Κυθρέας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην Ακολουθία του Εσπερινού στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες Νιοχωρίτες. Η εκδήλωση ξεκίνησε με Τρισάγιο, το οποίο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των τελειωθέντων Νιοχωριτών στην αυλή του παρεκκλησίου. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Δρ. Απόστολος Κουρουπάκης. Ακολούθησε πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων και συγκινητικών τραγουδιών από τους Γιάννη Λουκά (φωνή και λαούτο) και τον Στέλιο Στυλιανού (πολίτικη λύρα).

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα μικρό μνημείο το οποίο αποτελείτο από θραύσματα σταυρών και χώμα από το κοιμητήριο του χωριού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων όπως ο Θεός αναπαύσει τις ψυχές των πεσόντων Νιοχωριτών και φέρει ελευθερία και δικαιοσύνη στην πονεμένη πατρίδα μας.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post