ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου (18 Ιουνίου 2018)

  Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και σεμνότητα, στον Ιερό Ναό Αγίου Λεοντίου στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου στο Ανατολικό Πάφου, εόρτασε και φέτος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων και Ηγούμενος της Μονής του Αγίου Νεοφύτου κ. Λεόντιος την ονομαστική του εορτή, με την ευκαιρία της μνήμης του αγίου ενδόξου μάρτυρος Λεοντίου. Της Ευχαριστηριακής Σύναξης προέστη ο Θεοφιλέστατος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μονής και της Μητροπόλεως Πάφου και το διάκονο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μιχαήλ Νικολάου. Καλλίφωνοι ιεροψάλτες απέδωσαν με κατάνυξη και ευλάβεια τους κατάλληλους για την εορτή ύμνους, τόσο στην [...]

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτωνος Εγκλειστριώτης

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και η περι αυτόν αδελφότητα ανακοινώνουμε με θλίψη την κοίμηση του Αρχιμανδρίτη Χαρίτωνος Εγκλειστριώτου, σε ηλικία 62 ετών και ευχόμαστε όπως ο Θεός αναπάυσει την ψυχή του. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου (18 Ιουνίου 2017)

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα (περισσότερα…)

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου (24 Ιανουαρίου 2017)

Με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεοφύτου στις 23 Ιανουαρίου 2017. Συγκεκριμένα η ανάμνηση της θαυμαστής διάσωσης του Οσίου Νεοφύτου από βέβαιο θάνατο. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου

Σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, ημέρα μνήμης του μεγαλομάρτυρος Λεοντίου και των συν αυτώ, και του εν αγίοις πατρός ημών Λεοντίου Επισκόπου Νεαπόλεως Κύπρου, άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου. Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012, ημέρα μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου, άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο. Ο Θεοφιλέστατος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου, στο Μετόχι της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου στο Ανατολικό (περιοχή αεροδρομίου Πάφου), (περισσότερα…)

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΥΤΡΩΝ

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου. Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014.

Την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου, άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο. Την Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, το εσπέρας θα χοροστατήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λεοντίου στο Μετόχι της Ιεράς Βασιλικής και (περισσότερα…)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Εορτή Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου

Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου εόρτασε την Θεοσημία, ήτοι τη θαυματουργική  διάσωση του προστάτη της  Μονής, Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νεοφύτου του Εγκλείστου, από  βέβαιο θάνατο. Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε και λιτάνευση των τιμίων λειψάνων του Αγίου. (περισσότερα…)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου

Η Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου εόρτασε την εύρεση και την ανακομιδή του τιμίου λειψάνου του κτήτορα και προστάτη της Μονής, Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νεοφύτου του Εγκλείστου και θαυματουργού. Την  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, το εσπέρας τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων και έγινε λιτάνευση των τιμίων λειψάνων του Αγίου.  (περισσότερα…)

Χειροτονία και Ενθρόνιση Επισκόπου Χύτρων

Χειροτονία και Ενθρόνιση

Επισκόπου Χύτρων Λεοντίου Χειροτονητήριος Λόγος Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου Κυριακή 24 Ιουνίου 2007 « Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον…» και ευλαβικά υποκλίνεται μπροστά στις ανεξιχνίαστες βουλές Του και στης σοφίας Του τον απύθμενο ωκεανό.  Η γλωσσοπυρσόμορφος  του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος Χάρις ανύψωσέ με πριν από λίγο, δια των χειρών του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου μας, στον υπέρτατο της ιερωσύνης βαθμό, σε Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής των Χύτρων. (περισσότερα…)