Θέματα/Γεγονότα/Δραστηριότητες

Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην παρουσίαση του Τόμου «Κοντέα Εστί» (28 Απριλίου 2017)

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ «ΚΟΝΤΕΑ ΕΣΤΙ» Στο Σπίτι της Κοντέας, Λάρνακα, 28 Απριλίου 2017, ώρα 20:00 (περισσότερα…)

Η Χαρμολύπη του Χριστιανού στην κατανυκτική πορεία προς το Πάσχα. Εκκλησιασμός στην Παναγία Θεοτόκο του Τραχωνίου Κυθρέας (Κυριακή 12 Μαρτίου 2017)

Την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, πρωί, οι προσκυνητές χωριανοί και άλλοι πιστοί έφθασαν με ανάμεικτα συναισθήματα στο Τραχώνι της Κυθρέας. Αντίκρυσαν τα ερείπια της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και στο κέντρο του χωριού την Παναγία Θεοτόκο. Η πίστη των εκτοπισμένων προσκυνητών και ο πόθος τους να εκκλησιαστούν (περισσότερα…)

Η Συμμετοχή της Κυπριακής Αποστολής στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστρίας (Graz από τις 16 έως τις 24 Μαρτίου 2017)

Την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο η Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα «Η συμμετοχή της Κυπριακής Αποστολής στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστρίας». (περισσότερα…)

Εκκλησιασμός στον Άγιο Χαράλαμπο στην Κοντέα (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017)

 Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και ιεροπρέπειας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, Εκκλησιασμός στον πολιούχο της Κοντέας, Άγιο Χαράλαμπο, παραμονές της εορτής του Αγίου. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (25 Ιανουαρίου 2017)

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου 2017, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Παρουσίαση μέρους από το έργο του Κυθρεώτη ερευνητή και συγγραφέα Στυλιανού Πετάση

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και συγκίνηση η παρουσίαση μέρους του συγγραφικού έργου του Κυθρεώτη Ταξιάρχου ε.α. κ. Στυλιανού Πετάση στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία. Το γεγονός οργανώθηκε από τον Όμιλο Γυναικών της περιοχής Κυθρέας. (περισσότερα…)

Οι Εκτοπισμένοι της Κοινότητας Αγίου Νικολάου (Λευκονοίκου) εορτάζουν τον Πολιούχο τους στο Παρεκκλήσιο Αγίου Νικολάου στον Μαθιάτη (4 Δεκεμβρίου 2016)

Ανακοίνωση- Πρόσκληση   Οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές του κατεχόμενου ναού του Αγίου Νικολάου (Λευκονοίκου) και του Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου στον Μαθιάτη, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στην πανήγυρι του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στο χωριό Μαθιάτη (δρόμος μεταξύ Μαθιάτη και Αναλιόντα). Θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία, προισταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Στο τέλος, θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, Δέηση για ανεύρεση [...]

Συνάντηση με τους νέους των Παλαίφατων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής που φιλοξενούνται από την Εκκλησία της Κύπρου, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης (26.8.2016)

Για 6η χρονιά συνεχίζεται κι εφέτος η κατασκήνωση για του νέους της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι φιλοξενούνται από την Εκκλησία της Κύπρου, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης στην Κακοπετριά, (περισσότερα…)

Εκδήλωση στη μνήμη του Αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου, στην γενέτειρά του Παναγιά (13 Αυγούστου 2016)

Το Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη του Αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ’ με την ευκαιρία της 103ης επετείου από την ημερομηνία γεννήσεώς του. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη γενέτειρά του, την κοινότητα Παναγιάς της Πάφου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρισάγιο, το οποίο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Κατόπιν, ο Επίσκοπος σε σύντομο χαιρετισμό, εξέφρασε την συγκίνηση που βρίσκεται στην κοινότητα της Παναγιάς που γέννησε και μεγάλωσε τον αοίδιμο Εθνάρχη Μακάριο. Εμπνευσμένος από τον στίχο του σοφού Σολομώντα: «δίκαιος ως φοίνιξ ανθήσει και ωσεί η [...]

Ακάθιστος ύμνος

Ανακοίνωση – Αγρυπνία (15 Απριλίου 2016)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, με την ευκαιρία της ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, θα τελεστεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μακεδονιτίσσης στις 9.00 μ.μ. (περισσότερα…)